Música

Foc més versàtil

El grup palamosí EAM publica el seu tercer disc, ‘El foc que no s’apaga’, en què la veu femenina té més pes

El dia 1 de juny EAM tornarà a actuar a la sala L’Alternativa de la Bisbal, amb Senyor Oca

“Per nosaltres el foc del títol té un significat obert: pot referir-se a l’odi, el racisme i molts altres focs destructius que no s’apaguen en aquesta societat, però també es pot interpretar en positiu: el foc com a metàfora de l’amor i altres sentiments”, expliquen els components de l’Exèrcit d’Alliberament Musical ( EAM ) sobre el seu tercer disc, El foc que no s’apaga, un treball autoeditat que, com els seus dos primers discos –EAM (2012) i Farts (Kasba, 2015)–, es pot descarregar gratuïtament des del web del grup, ara un octet.

Des de Farts el grup ha canviat de baixista i, sobretot, ha agafat més protagonisme la veu de Sandra, que ja es va incorporar al grup en el tram final de la producció del segon disc, però que a El foc que no s’apaga “ha pogut imprimir la seva personalitat i el seu registre més melòdic i pausat a les cançons, perquè en aquest cas ja van ser concebudes comptant amb ella”, afirmen. “En realitat, la nostra intenció no ha canviat, ni musicalment ni ideològicament parlant; simplement ens hem fet una mica més grans i també més versàtils”, hi afegeixen.

Parlen d’estil “polièdric” per definir el seu “alliberament musical”, en què el rap es fusiona amb altres estils com ara el reggae, el funk, el rock i fins i tot el nu-metal. El disc es va enregistrar als Atomic Studios, de Dénia, amb el productor Mark Dasousa, conegut sobretot pel seu treball amb bandes valencianes com ara Zoo, La Raíz i Aspencat. “Quan vam triar en Mark, va ser sobretot per la seva credibilitat i perquè ell sabia veure les nostres llums i ombres: l’equilibri entre melodia i contundència.”

Entre els deu temes del disc, amb títols com ara Conspira, Infàmia, Abans que el món s’ensorri i Bala perdida, el grup ha triat És així i Lliures com a primers videoclips, gravats en espais oberts, com ara les sorreres de Begur, per representar un disc, en general, “més alegre o cantable” a pesar de tot.

Després d’haver presentat el disc a la Bisbal i Palamós, EAM tornarà a tocar el dia 1 de juny a la sala bisbalenca L’Alternativa, en programa doble amb Senyor Oca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia