Música

El grup suec The Real Group és el cap de cartell del festival, que continua oferint els concerts gratuïts a la plaça Independència

A Cappella, tot un referent europeu de la música vocal

La principal novetat és la creació de l’Off Festival, que busca propostes amb sons diferents i que obrirà el Cor Flumine

La setena edició del festival A Cappella , que tindrà lloc a Girona del 12 al 20 de maig, es consolida com l’únic festival d’aquest gènere a tot l’Estat i una de les principals propostes de la música estrictament vocal del continent. El festival, que es programa en paral·lel a Temps de Flors, inclourà la presència destacada de The Real Group, la prestigiosa formació sueca considerada per molts com el millor grup a cappella d’Europa. Els suecs, que fa 30 anys que recorren els escenaris d’arreu del món i que combinen el jazz i el pop, actuaran a l’Auditori de Girona el dia 12 de maig, a les 20.30 h (entrades a partir de 22 euros).

A banda de The Real Group, A Cappella portarà algunes de les formacions referents en l’àmbit internacional de la música sense instruments, expressada només amb la veu. El mateix dissabte dia 12 cantaran a la plaça de la Independència –escenari de la majoria dels concerts– la formació polonesa Audiofeels (18 h), molt coneguda al seu país per les constants aparicions a la televisió. El seu espectacle és molt dinàmic i interpreten èxits del pop i el rock. L’endemà, al mateix escenari hi haurà un dels plats forts del festival, el The Beatles a Cappella Tribute (18 h), en què Les Anxovetes i The Hanfris Quartet es fusionaran per fer un tribut a la mítica banda de Liverpool. Les dues formacions catalanes tornaran a unir-se després de la bona sintonia mostrada a l’A Cappella 2016, on van actuar juntes per primera vegada, amb l’espectacle Pla vs. Welles. Una ocasió única per tornar a disfrutar de la interacció i harmonització de dues de les millors formacions vocals del nostre país.

El dilluns dia 14, el cor de la Universitat de Girona (19 h) celebrarà 20 anys d’existència amb el seu concert a la plaça de la Independència. La formació, dirigida des del seu naixement pel professor Joan de la Creu Godoy i Tomàs, ha esdevingut un clàssic del festival.

El dimarts 15, al mateix escenari i a la mateixa hora, el cor de gòspel mataroní Gospelsons assumirà un repte. El cor, format per 80 membres acompanyats sempre amb instruments de corda i percussió, en aquesta ocasió posarà a prova el registre vocal en exclusiva, només amb algunes notes de percussió. La formació dirigida per Georgina Blanch ha adaptat les cançons espirituals negres més conegudes, base del gòspel tradicional.

A l’escenari de la plaça de la Independència també actuarà el dijous 17 el Cor de Porcs (19 h), un projecte nascut de la unió d’una vintena de joves, dirigit per la soprano Mònica Orpí i produït pel Centre Cívic de Porqueres. El divendres 18 serà el torn de la formació catalana A Grup Vocal (19 h), que ha actuat en diferents programes televisius, sota la direcció de Marc Sambola. A Girona hi presentaran el seu espectacle, de gran potència vocal i amb coreografies plenes d’energia. El dissabte 19, el quartet cubà Gema 4 celebrarà els seus 25 anys als escenaris, dins la seva gira de presentació del seu últim disc, on recuperen les seves millors cançons. El festival acabarà a la plaça el diumenge 20 de maig (18 h) amb l’actuació de The Beatbox Collective, una formació del Regne Unit que uneix cinc campions internacionals de beatbox. Abans, el divendres 18, el quartet The BlackBirds oferirà un concert a l’auditori Viader de la Casa de Cultura (20 h, 3 euros).

Una novetat és l’Off Festival, una secció que busca propostes amb sons diferents. Enguany seran els catalans Cor Flumine, amb un repertori molt variat, els que actuaran, a la Casa Solterra, el 13 de maig (12.30 h, taquilla inversa).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia