Música

Näos: “No descartem cap idea”

El grup gironí publica ‘Ancient Era’, una barreja entre “antic i modern”

Näos ha passat a les semifinals dels concursos Intro i Destaca’t, i el dia 19 actuarà a L’Alternativa

El grup gironí Näos ha publicat recentment el seu primer disc, Ancient Era , un treball autoeditat amb 8 cançons que sumen mitja hora de música intensa i creada a partir d’influències molt variades i de diferents èpoques. “El títol del disc té a veure justament amb aquesta barreja entre antic i modern, perquè fem música actual però molt marcada per grans referents de sempre com ara Bowie, Queen i Led Zeppelin”, expliquen els components de Näos, un quintet format per Iván Olivé, veu principal; Juan Cruz Barrios, guitarra i veus; David Flores, baix i veus; Pau Saguer, teclats, efectes especials i veus, i Ferran Puig, bateria i veus. Com es pot veure, tots cinc canten i les harmonies vocals són un dels trets diferencials del grup. El rock alternatiu dels anys noranta i bandes com ara Incubus, Foo Fighters i Muse formen part dels gustos compartits pels components de Näos. “No estem tancats a res i, de partida, no descartem cap idea”, diuen els membres de Näos, que han posat vents a Tales from the bohemian (Part I) i cordes clàssiques a Lyria, i que al mig de Demigods han inserit un vals “que va agafant aires de circ”. El disc es va gravar, mesclar i masteritzar als Ultramarinos Costa Brava de Sant Feliu de Guíxols.

Després de presentar Ancient Era el 31 de març passat al Yeah! Indie Club de Girona i d’actuar també en l’última edició del festival Acoustic Vell, el 27 d’abril, ara Näos té sobretot en perspectiva la seva participació en diversos concursos, de moment amb força èxit: ja ha arribat a les semifinals de l’Intro 2018 –competirà, el 22 de setembre a La Mirona, amb Pangea Time, Festucs i President Xai– i del Destaca’t, i dins d’aquest concurs Näos tocarà el dissabte 19 de maig a L’Alternativa de la Bisbal d’Empordà, al costat de The Angrys i Maria Dolors.

A més, Näos és un dels tres grups finalistes del Concurs de Grups Novells de Vilablareix, juntament amb Fok i Sumbats els Marinus, i la final es disputarà el divendres 18 de maig a les barraques de la festa major. Näos també és un dels grups inscrits en el 20è Concurs de Música de Badalona, i actuarà el 21 de juny en el Dia de la Música a Girona. Per les xarxes volta el videoclip de Kick , realitzat per Isaac Tripi Llorente.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant

festival

A Morella reflexionen sobre el poder dels algoritmes

Morella
cinema

Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra

barcelona