Música

Näos: “No descartem cap idea”

El grup gironí publica ‘Ancient Era’, una barreja entre “antic i modern”

Näos ha passat a les semifinals dels concursos Intro i Destaca’t, i el dia 19 actuarà a L’Alternativa

El grup gironí Näos ha publicat recentment el seu primer disc, Ancient Era , un treball autoeditat amb 8 cançons que sumen mitja hora de música intensa i creada a partir d’influències molt variades i de diferents èpoques. “El títol del disc té a veure justament amb aquesta barreja entre antic i modern, perquè fem música actual però molt marcada per grans referents de sempre com ara Bowie, Queen i Led Zeppelin”, expliquen els components de Näos, un quintet format per Iván Olivé, veu principal; Juan Cruz Barrios, guitarra i veus; David Flores, baix i veus; Pau Saguer, teclats, efectes especials i veus, i Ferran Puig, bateria i veus. Com es pot veure, tots cinc canten i les harmonies vocals són un dels trets diferencials del grup. El rock alternatiu dels anys noranta i bandes com ara Incubus, Foo Fighters i Muse formen part dels gustos compartits pels components de Näos. “No estem tancats a res i, de partida, no descartem cap idea”, diuen els membres de Näos, que han posat vents a Tales from the bohemian (Part I) i cordes clàssiques a Lyria, i que al mig de Demigods han inserit un vals “que va agafant aires de circ”. El disc es va gravar, mesclar i masteritzar als Ultramarinos Costa Brava de Sant Feliu de Guíxols.

Després de presentar Ancient Era el 31 de març passat al Yeah! Indie Club de Girona i d’actuar també en l’última edició del festival Acoustic Vell, el 27 d’abril, ara Näos té sobretot en perspectiva la seva participació en diversos concursos, de moment amb força èxit: ja ha arribat a les semifinals de l’Intro 2018 –competirà, el 22 de setembre a La Mirona, amb Pangea Time, Festucs i President Xai– i del Destaca’t, i dins d’aquest concurs Näos tocarà el dissabte 19 de maig a L’Alternativa de la Bisbal d’Empordà, al costat de The Angrys i Maria Dolors.

A més, Näos és un dels tres grups finalistes del Concurs de Grups Novells de Vilablareix, juntament amb Fok i Sumbats els Marinus, i la final es disputarà el divendres 18 de maig a les barraques de la festa major. Näos també és un dels grups inscrits en el 20è Concurs de Música de Badalona, i actuarà el 21 de juny en el Dia de la Música a Girona. Per les xarxes volta el videoclip de Kick , realitzat per Isaac Tripi Llorente.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia