cultura

Visibilitat editorial

La fira del llibre Indilletres de la Bisbal d’Empordà celebrarà el primer cap de setmana de juny la seva primera edició convocant 35 actes i 19 editorials

L’alcalde de la Bisbal d’Empordà, Lluís Sais, va ser taxatiu en proclamar que havien de fer cultura republicana, és a dir, dur la república al territori de la societat i les arts “si volem ser ciutadans d’un projecte nou”. Ho destaco perquè és significatiu i des dels vells discursos i articles de Nicolau d’Olwer i Rovira Virgili, o més recentment els que ens van conduir a la Fira de Frankfurt de Carod-Rovira i Bargalló Valls, cap dirigent republicà s’havia manifestat de manera tan rotunda per un projecte de futur diferent.

La convocatòria era en el marc d’Indilletres. Fira del Llibre de la Bisbal, que neix gràcies a un grup de veïns que vol organitzar cada primer cap de setmana de juny una fira d’editorials independents a la Bisbal d’Empordà. Hi participen també les llibreries i l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, i té el suport d’un seguit d’empreses. Tots plegats sumaran els gairebé sis mil euros, un pressupost humil, però que vehicula territori i cultura, i convida la punyent Catalunya Nord, que se sumarà al projecte en les edicions següents. Tal com ens expliquen els promotors, Pere Maruny i el regidor de Cultura bisbalenc Carles Puig, “la idea és promoure la lectura i donar visibilitat a les editorials catalanes independents i als autors”.

Durant tot el cap de setmana, 2 i 3 de juny, dinou editorials d’arreu de Catalunya exposaran i vendran els seus llibres a la plaça del Castell. A més, entre les deu del matí i les deu del vespre, el dissabte, i de dos quarts d’onze del matí a les set del vespre, el diumenge, hi haurà debats, taules rodones, conferències, recitals poètics, espectacles teatrals, diferents projeccions, un concert, un vermut literari i moltes presentacions de llibres a qualsevol dels sis espais d’activitats de la fira. Agermanats amb la Fira de Prada de Conflent i en converses amb altres localitats de la Catalunya de la frontera francesa, la idea és continuar l’exemple de Besalú amb la voluntat de “cobrir un buit, esperant que l’espai es consolidi i ampliï el sector”. Els tres responsables van incidir a “no mirar-se el melic i transcendir el localisme, reivindicant figures com Josep Pla o el pràcticament oblidat Ventura Ametller.

A la roda de premsa, a la sempre hospitalària llibreria Calders, els acompanyaven els editors Judit Pujadó i Xavier Cortadellas, que van insistir en els contactes i en un cartell on l’excel·lència serà representada en 35 actes diferents. Josep Pedrals, Maria Àngels Anglada, Isidre Grau, Salem Zenia, Carles Murcia, Carme Ripoll, Adrià Pujol, Carles Sanjosé, Pep Prieto, Bernat Ruiz i Liz Castro són alguns dels noms programats, amb l’actor Lluís Soler, un dels millors mestres en prosòdia del país, que recitarà Canigó de Jacint Verdaguer. Hi sou convidats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA