Música

Festival de la veu

L’Aphònica de Banyoles celebra del 13 al 17 de juny els seus quinze anys amb noms com Vinicio Capossela, Ariel Rot i Santi Balmes

També hi seran Dr. Calypso, Roger Mas, Judit Neddermann, Xarim Aresté i Chris Kramer

L’italià Vinicio Capossela, l’argentí Ariel Rot i el català Santi Balmes seran les estrelles de la quinzena edició del festival Aphònica de Banyoles, que tindrà lloc del 13 al 17 de juny i que presenta un cartell ambiciós per commemorar aquest aniversari.

Capossela protagonitzarà a Banyoles la seva única actuació de la temporada prevista a l’Estat espanyol, segons va explicar ahir en roda de premsa el director artístic de l’Aphònica, Francesc Viladiu, que va descriure l’italià com un “cantautor, poeta, escriptor i showman”, que presentarà a Banyoles en primícia alguns nous temes en els quals treballa després que fa dos anys publiqués el seu treball Canzoni della culpa.

L’altre concert únic a l’Estat que forma part del cartell de l’Aphònica és el del cor suec Sangensemblen Amanda, un dels més destacats de l’escena europea. Pel que fa a Ariel Rot, que ja va ser el 2006 al festival, repassarà algunes de les cançons més populars.

La gran novetat de l’Aphònica és el concert inaugural, que protagonitzarà Santi Balmes acompanyat de l’actriu Clara Segura i del músic Fluren Ferrer, un espectacle de poesia basat en el llibre Canción de bruma (2107), del cantant de Love of Lesbian.

Altres actuacions destacades del festival seran les de Judit Neddermann, Senyor Oca, Xarim Aresté, Intana, The Hanfris Quartet, David Verdaguer i Oscar Machancoses, Tornaveus, Tenors, The Otis Redding Show, Ferran Palau i Marcel Lázara, Júlia Arrey i la del raper Valtonyc, programada igualment per al divendres dia 15, hores abans que se sabés que hauria fugit a Bèlgica abans d’entrar a la presó.

Viladiu va convidar a trobar entre aquests noms talents emergents, als quals se’n sumen d’altres més consagrats com ara Dr. Calypso, en plena gira de comiat dels escenaris. També Roger Mas presentarà Parnàs, un treball publicat aquest any en el qual ret homenatge a diferents poetes. El debut a Catalunya de Chris Kramer i Beatbox’n’Blues i la proposta infantil de Reggae per Xics integren també una programació que clausurarà el 17 de juny El Petit de Cal Eril.

Un 77% de les entrades seran gratuïtes i les de pagament tindran un cost d’entre 8 i 24 euros, amb un total de 44 activitats, les mateixes que l’any passat, al llarg dels cinc dies de festival.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia