Art

El museu es diu Girona

Inund’art obre avui el primer Temps d’Art, amb més de 30 activitats al juny

“Durant 24 dies volem que els ciutadans es trobin l’art al carrer i que en participin d’una manera molt activa, perquè en aquest cas el museu o el centre d’art es diu Girona”, va dir ahir el regidor de Cultura, Carles Ribas, per presentar la programació definitiva del primer Temps d’Art de Girona, el “paraigua” que entre avui i el 24 de juny cobrirà i difondrà una trentena d’activitats relacionades amb l’art contemporani, algunes ja existents fins ara i altres creades expressament per a l’ocasió. Aquest cap de setmana es posa en marxa aquest Temps d’Art –que no amaga el seu paral·lelisme amb Temps de Flors, ni la voluntat d’atreure en el futur tanta gent com la mostra floral– amb la tretzena edició de la mostra d’art contemporani Inund’art, en diferents espais de la ciutat, com per exemple la Casa de Cultura, on aquest vespre s’inauguraran diverses exposicions, que estaran obertes fins al dia 22. Avui també comença a l’Estació Espai Jove del parc Central la instal·lació Before I die..., de l’artista nord-americana Candy Chang , que convida tothom a escriure què voldria fer abans de morir, com s’ha fet ja en més de dos mil murs en una seixantena de països.

Acompanyat pel ponent de Cultura de la Diputació, Albert Piñeira, i el director tècnic del projecte Temps d’Art, Jordi Armengol, Ribas va presentar ahir una programació molt extensa, formada per exposicions, xerrades i debats, visites guiades, espectacles, performances i intervencions pictòriques, activitats familiars, etc., que es desenvoluparan fonamentalment en 14 espais, tant a l’aire lliure com a les instal·lacions del Bòlit, la Fundació Valvi, el CaixaForum, La Mercè, la Casa Pastors, la Casa de Cultura o el Museu d’Art, on demà s’inaugurarà l’exposició Referents vitals, de Josep Guinovart (1927-2017). El dissabte 9 també se celebrarà una edició especial del mercat creatiu La Volta, de Sant Narcís, dedicat a la il·lustració, l’animació i l’arxiu.

Entre les iniciatives que probablement més cridaran l’atenció dels vianants hi haurà una exposició amb 48 fotografies d’autors catalans actuals, impreses en lones de grans dimensions, que es podran veure entre la plaça de Sant Feliu i el pont de Pedra, passant per Ballesteries i Ciutadans, del 16 de juny al 23 de setembre. La fotografia tindrà un especial protagonisme a Temps d’Art, també a través de l’exposició Un món paral·lel, comissariada per Joan Fontcuberta, que s’inaugurarà el dia 16 al Bòlit_La Rambla.

El dilluns 18 començarà a l’església de Santa Llúcia l’Escola d’Estiu de Performance, amb Denys Blacker, que culminarà el dia 22 amb una Nit de Performance. També serà tan espectacular com participatiu el projecte Art in motion, en el qual intervindran una quinzena d’artistes d’art urbà, que el 9 de juny pintaran cinc cubs de grans dimensions al parc Central –on també es faran tallers per a joves– i després els cubs voltaran per la ciutat. Aquesta gran festa de l’art es completarà al setembre amb el festival d’art urbà Milestone Project –que l’any vinent també es traslladarà al juny– i una gran instal·lació de llums interactives de l’estudi Playmodes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cinema

DocsBarcelona, documentals que destrueixen els estereotips

barcelona
cinema

Una nova generació de simis regna al planeta Terra

Barcelona
Patricia López Arnaiz
Actriu

“Deixar les víctimes soles és una forma d’agressió”

Barcelona
Mireia Freixa
Historiadora de l’art

“El patrimoni només es preservarà si la gent se l’estima”

Terrassa

Isabel Vila, la primera sindicalista i pionera de l’educació femenina

Girona
Crítica

L’encís de Bulle Ogier

Fenosa, l’escultor de la natura

El Vendrell
cinema - comèdia

Tres generacions de dones unides per la tragèdia

cinema - Animació

Viatge d’una nena xinesa amb parada a Berlín