Patrimoni

La pell d’un museu

El Terracotta Museu de la Bisbal d’Empordà, centre de referència de la ceràmica, aborda la darrera remodelació de l’edifici amb l’actuació a la zona dels patis

Els treballs, que s’adjudicaran els pròxims dies, tenen un cost proper als 500.000 euros

El Terracotta Museu de la Ceràmica de la Bisbal d’Empordà iniciarà en breu les obres de remodelació de la zona dels patis, la darrera gran actuació que li queda pendent. Aquesta intervenció, amb un cost de 496.576 euros, també contempla l’adequació d’un espai com a aula taller per al cicle formatiu de ceràmica, un espai per l’Associació de Ceramistes, que tenen la seva seu al museu, i, finalment, un darrer espai per a l’aula pedagògica del museu. Aquestes últimes actuacions es faran en una de les naus del museu, ara tancada, situada darrere la gran xemeneia.

Enric Marquès, regidor d’Ensenyament i del Terracotta Museu, explica que l’actuació va lligada a un projecte pedagògic que s’està iniciant per fer formació des de P-3 fins al personal docent del Departament d’Ensenyament. “La part més important d’aquesta actuació és sense dubte el que es farà a la zona del pati”, explica Marquès, que afegeix: “S’adequaran tots els exteriors, amb la particularitat que aquest s’emmarca en un projecte europeu.” Aquesta iniciativa, i segons el regidor, és un projecte europeu de subvenció d’obres que agrupa diversos ajuntaments de Catalunya i cambres de comerç de França. Al final de l’obra, el 2019, es farà una gran fira al patí del museu. “Tot l’exterior del museu havia quedat pendent d’arreglar, era la darrera part que ens faltava. Ara fa pocs dies es va tancar ja la licitació de l’obra i en els pròxims dies es procedirà a la seva adjudicació.”, explica.

El Terracotta té un fons de més de deu mil peces entre objectes ceràmics, eines i estris relacionats amb la seva fabricació, la majoria de les quals han estat donades pels fabricants bisbalencs. També pertany al seu fons una important col·lecció de ceràmica cedida per la Generalitat formada per més de tres mil atuells d’arreu de la península Ibèrica i de les illes Balears i Canàries.

La seu del Terracotta Museu ha estat, des de fa molts anys, un lloc dedicat a la fabricació de ceràmica. A principis de segle passat ja s’hi troba instal·lada una terrisseria, denominada l’Àmfora, especialitzada a elaborar ceràmica per a ús domèstic. El museu va ser inaugurat per iniciativa municipal l’any 1991. moment en què es va obrir una sala d’exposicions tempor#al. L’any 1998, una vegada rehabilitat parcialment l’edifici, s’hi va obrir una primera exposició permanent. L’any 2009 el museu va tancar per tal d’iniciar el que serien les definitives obres de restauració de l’edifici, una actuació que es va perllongar fins a finals del 2015, quan el Terracotta Museu reobria de manera definitiva. Ara enceta la seva recta final mirant al futur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles