Música

ALEIX SOLER

COORGANITZADOR DEL TELEFÈRIC FEST DE BADALONA I MONTGAT

“Només per l’entorn ja val la pena venir al Telefèric Fest”

Avui s’enceta la primera edició del Telefèric, un festival de música independent a cavall entre Badalona i Montgat amb vuit propostes diferents que s’allargarà fins al 23 de juny

De peu de platja, a Badalona, al cim del turó de les Bateries, a Montgat. És això, el Telefèric Fest?
Sí, dins del mateix festival et pots desplaçar del mar a la muntanya.
Per què heu escollit el juny?
De fet, és un mes de festivals. Fa bon temps i dues de les tres localitzacions del festival són exteriors. La gent està més activa i té més ganes de concerts.
No hi ha saturació d’oferta, per aquestes dates?
El que està més saturat és Barcelona, però per aquesta zona no tant. Per exemple, Montgat mai havia tingut un festival de música com aquest. A Badalona tampoc existia. Creiem que faltava una oferta com aquesta.
Les tres sales on es fa el festival ja tenen una programació habitual de música. Quina serà la diferència?
Durant unes dates concretes volíem donar més importància als concerts en directe i centrar-ho en grups catalans.
Es defineix com a festival de música independent catalana.
La idea és que la primera edició tingui una oferta de bandes consolidades, conegudes i atractives per al públic.
Els tres espais tenen una personalitat pròpia. Com es distribueixen els concerts?
Volem fer diferents formats de concerts. El Sarau de Badalona és la sala de concerts més estàndard però amb un escenari baix i proper al públic. Tant a La Donzella, a Badalona, com al Panoràmic, a Montgat, són formats encara més propers i molt acústics, amb l’artista a dos metres. La idea és fer concerts molt propers i relaxats.
L’aposta del Panoràmic, a Montgat, al parc de les Bateries, s’ha anat consolidant?
Sí, de fet aquest any és el setè estiu. Els dos primers ens va costar molt i a partir del tercer vam aconseguir que la gent ho conegués i comencés a venir regularment. Ara portem un parell de temporades que ens hem estabilitzat pel que fa a programació i la gent ja ens coneix. Ha estat una feina dura, però n’estem molt contents.
Com va començar el Telefèric?
Divendres [avui per al lector] comencem amb Sidonie, que és la banda més icònica del festival. Creiem que la millor aposta era fer el tret de sortida amb la banda més mediàtica que podríem trobar. Sabem que funciona molt bé i ells estan encantats de treballar amb nosaltres.
A partir d’aquí, hi ha concerts cada setmana?
Hi ha concerts els divendres, dissabtes i diumenges. Els divendres són al Sarau, els dissabtes al Panoràmic i els diumenges a La Donzella. Creiem que aquesta proposta està enfocada a un públic més adult que li interessa més fer tres concerts tres dies seguits que no els tres a la vegada el mateix dia. El primer cap de setmana tenim Sidonie, Mazoni i Pau Riba i és molt més relaxat fer-ho en tres dies en horaris diferents.
Heu pogut programat els artistes que volíeu?
Pràcticament a tothom. Hi ha hagut un parell de grups que ja tenien el calendari ple, però el 95% han acceptat ser-hi.
Què tindrà d’especial el Telefèric Fest?
Sobretot la proximitat de les actuacions, el format més petit que qualsevol festival. També la proximitat amb Barcelona, amb una proposta molt més relaxada que altres festivals. Sales com La Donzella, a peu de platja, i el Panoràmic, dalt d’un turó, fan que les propostes es puguin gaudir d’una manera diferent. Només per l’entorn ja val la pena venir als concerts.
Quin públic espereu atreure?
Cada local té el seu públic definit, però no ens tanquem a res. Creiem que pot venir gent de tot el Maresme, de Badalona i de Barcelona. És cert que a la gent de Barcelona li costa més sortir de la ciutat, però darrerament ve més gent que mai.
La traca final del festival la guardeu per a la revetlla de Sant Joan?
Sí. És un dia potent i vam pensar en una proposta més ballable i de festa: la Fundación Tony Manero, que encaixa molt bé en la revetlla. És un dia especial. A veure com funciona.
Teniu clar si el Telefèric tindrà continuïtat?
Sí, de fet, després de l’estiu començarem a preparar la segona edició. Intentarem que cada any puguem tenir més bona programació i ja tenim al cap bandes per donar continuïtat al festival.
La idea és seguir la línia de la música independent catalana o podeu donar cabuda a altres propostes?
No ens tanquem en el tema català. Buscarem bandes que siguin d’aquí o que tinguin alguna repercussió aquí i que no siguin les que van a tots els festivals. Volem mirar de créixer i buscar el tret diferencial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia