Art

Figueres en pintura

El Museu de l’Empordà adquireix dues obres dels anys quaranta de Bartomeu Massot i Carme Escursell

L’Ajuntament de Figueres ha adquirit dues noves peces pictòriques dels autors Bartomeu Massot i Carme Escursell que s’incorporen a la col·lecció permanent del Museu de l’Empordà. Les dues obres, dos olis sobre fusta de mitjan anys quaranta que fins ara estaven en mans de particulars, enriquiran el fons dedicat a la pintura empordanesa i s’exposaran a la tercera planta del museu fins a finals d’any.

Les dues pintures, molt similars entre si, adquirides per 1.000 euros (Bartomeu Massot) i 300 euros (Carme Escursell), corresponen al període de formació dels dos autors, alumnes de l’artista Ramon Reig. Es tracta de dues vistes de la plaça de l’Ajuntament de Figueres, des del carrer de la Jonquera i, malgrat que no se’n té documentació que ho certifiqui, tot indica que les dues peces respondrien a un treball de classe des de la balconada del taller de Ramon Reig, situat al carrer de la Jonquera de Figueres. Per Eduard Bech, director del museu, les dues incorporacions, s’emmarquen en els objectius de la política d’adquisicions del Museu de l’Empordà: “D’una banda, complementem la producció dels artistes del fons amb peces que ens permetin visualitzar diferents moments de la seva carrera i mostrar-ne una visió global; de l’altra, augmentem la representació i la difusió d’artistes femenines empordaneses i catalanes, que era un deute pendent.” L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, destaca que el Museu de l’Empordà gaudeix d’un “fons importantíssim d’obra”, del qual només s’exposa de manera permanent un 10%, però que es continuarà ampliant si es presenten oportunitats o es localitzen obres d’interès, per preservar la història de l’art de la comarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona