Música

Viu el dia de la música

Girona congrega 550 músics que actuaran en vuit escenaris per oferir un total de 60 concerts, mentre a Figueres 30 grups celebren aquesta diada internacional

El Viu21música arriba demà a Girona amb 550 músics, professionals i amateurs, que actuaran en vuit escenaris del centre de la ciutat en un total de 60 concerts. La d’enguany serà una de les edicions més participades de la celebració a la ciutat del Dia de la Música des que l’Ajuntament va impulsar aquest projecte l’any 2000.

De la seixantena d’actuacions destaca el concert de piano d’Albert Guinovart, a les 13 h, al Centre Cultural La Mercè, on repassarà obres del seu nou disc Nocturne. La celebració d’aquest concert és possible gràcies a la participació del Festival Castell de Peralada a l’edició d’aquest any del Viu21música. Altres concerts destacats seran els que oferirà el grup ganxó de punk-rock Vistalegre i la Girona Banda Band.

Malgrat els noms propis de la programació, el Dia de la Música destaca per ser el dia que els músics, principalment amateurs, s’ensenyen a la seva ciutat, “un dia per prendre el pols a la música més emergent de casa nostra i descobrir els nous talents que s’obren pas”, tal com explica el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas.

Els escenaris que acolliran concerts en l’edició d’aquest 2018 són el Centre Cultural La Mercè, que oferirà actuacions d’escoles de música de Girona entre les 17 i les 21.50 h; la plaça dels Mercaders, que oferirà actuacions de música tradicional i cant coral entre les 17 h i les 21.30 h; la rambla de la Llibertat, que oferirà concerts de petit format de les 17 a les 23 h; la plaça dels Jurats, que oferirà concerts de rock, metal i funk entre les 17.30 h i les 23 h, i que serà l’espai de l’escenari d’Orella Activa amb el concert del grup Vistalegre a les 23 h; l’escenari EUMES, de música electrònica, ubicat al parc Central, darrere l’Estació Espai Jove, amb actuacions de les 17 a les 21.45 h; l’escenari del carrer de Jaume Pons Martí, davant del Sunset Jazz Club, amb actuacions de música jazz entre les 17 i les 23 h, i l’escenari de la plaça del Pallol, que acollirà concerts de música de bandes, jazz, blues i reggae entre les 17 i les 21.30 h.

Set escenaris a Figueres

Fins a una trentena de propostes musicals tindran lloc avui al centre de Figueres amb motiu del Dia Internacional de la Música . Un total de set escenaris a peu de carrer (Rambla, plaça de les Patates, plaça de l’Ajuntament, antiga Biblioteca, plaça Catalunya, plaça de la Palmera, bar Dinàmic) són el resultat de la bona resposta que ha tingut durant unes setmanes la convocatòria de participació oberta a músics, cantautors, corals i grups de tots els estils. La cita musical serà de cinc de la tarda a onze de la nit i oferirà un ventall d’ofertes molt variat; des de la cançó fins al hip hop, passant pel rock, el heavy metal o dansa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibre

Pere Portabella, reflectit en els seus escrits

barcelona

La nova psicodèlia catalana

Girona
música

Brittain Ashford obrirà el 5è A Peu de Carrer de l’Ateneu 24 de Juny

girona
MÚSICA

El Palau de la Música recorda Juli Garreta i convida Raquel García-Tomás

BARCELONA
Música

L’Empordà Music Festival creix

LA BISBAL D’EMPORDÀ
Cultura

Mor Frank Stella, reconegut pel seu art abstracte i precursor del minimalisme

efemèrides

El Govern commemorarà els centenaris d’Oriol Bohigas i Francesc Candel

barcelona
TEATRE

‘Burro’ reescriu la humanitat amb la mirada de l’animal del camp

BARCELONA
MÚSICA

El Sónar es farà tot a l’Hospitalet de Llobregat a partir del 2026

BARCELONA