Música

Mor el patriarca dels Jackson

Joe Jackson mor als 89 anys per les complicacions d’un càncer terminal

Va ser l’arquitecte dels Jackson 5 i impulsor de les carreres en solitari de Michael i Janet Jackson

Joe Jackson, el pare de Michael Jackson i creador dels Jackson 5, ha mort aquest dimecres als 89 anys per les complicacions derivades d’un càncer, segons ha avançat el ditigal TMZ, especialitzat en informació sobre personalitats del món de l’entreteniment.

El patriarca de la família Jackson ha mort aquesta matinada a dos quarts de quatre de la matinada (hora local) en una unitat de cures pal·liatives de Las Vegas, vinculada a l’hospital on va ingressar aquest mes de juny pel càncer que patia. La seva dona, Katherine, i alguns dels seus fills i néts l’han acompanyat en els seus últims dies.

La mateixa publicació ja va apuntar el passat 22 de juny que Jackson es travessava “l’última fase” de la malaltia, quan ja “no pot ser tractada”. I fa només tres dies el seu compte oficial de Twitter va publicar un missatge premonitori : “He vist més postes de sol que no pas me’n queden per veure. El sol surt quan arriba el moment i, t’agradi o no, el sol es pon quan arriba el moment”.

Joe Jackson va néixer el 26 de juliol a Arkansas. El 1949 es va casar amb Katherine i van tenir 10 fills en comú: Jackie, Tito, Jermaine, Marlon, Brandon (mort poc després de néixer), Michael, Randy, Rebbie, La Toya i Janet. A més, va tenir una filla, Joh’Vonnie Jackson, amb Cheryl Terrell, amb la que hauria tingut una relació durant 25 anys.

Als anys 60 del segle vint, quan vivien a Gary, a l’Estat d’Indiana, va començar a treballar la carrera musical dels seus fills. Va sotmetre Jackie, Tito, Jermaine, Marlon i Michael a duríssims assajos i actuacions en competicions locals i petits locals per forjar el grup que més tard seria conegut com els Jackson 5. Finalment va aconseguir que el Teatre Apollo de Harlem apostés per ells. Després d’actuar-hi, els germans Jackson van signar el seu primer contracte discogràfic, amb el qual arribaria el seu senzill de debut: Big Boy.

El 1969 van fitxar per la Motown Records, des d’on van llançar èxits com “I Want You Back”, “ABC”, “The Love You Save” o “I’ll Be There”.

Posteriorment va impulsar la reeixida carrera en solitari de Michael i també la de Janet.

Els seus èxits no van amagar la part fosca de la seva personalitat. Michael i els seus germans li van retreure maltractaments emocionals i físics. En una entrevista el 2010 al programa d’Oprah Winfrey, lluny de disculpar-se, va defensar que amb els seus mètodes va aconseguir que els seus fills “tinguessin èxit i no acabessin a la presó”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MÚSICA

Músics d’Els Pets, Umpah-Pah, Sopa de Cabra i Lax’n’Busto homenatjaran Marc Grau

barcelona
CRÒNICA

Lucia Fumero enamora a Vic amb el seu ‘Folklore’

art

Sala Dalmau, 45 anys i com el primer dia

barcelona
còmic

El Manga Barcelona celebra 30 edicions amb un cartell de Naoki Urasawa

barcelona
ÒPERA

Ollé aixeca l’òpera de Xostakóvitx com a ‘thriller’ per empoderar la dona

BARCELONA
música

Ramoncín i Marky Ramone actuaran a La Mirona, que obrirà el curs amb el segon Mirorock

salt
Cultura

Mor als 43 anys el DJ i productor musical barceloní Víctor Palomo

música

Les festes de la Mercè homenatjaran Zeleste amb un gran concert

barcelona
cinema

‘Segundo premio’, d’Isaki Lacuesta i Pol Rodríguez, lluitarà pels Oscar

Barcelona