Art

Col·loquen una creu de 7,5 metres i 18 tones al pòrtic de la Sagrada Família

Està instal·lada a 30 metres d’altura

Figura en les descripcions escrites del projecte original

Una gran creu de pedra de 7,5 metres d’altura, 4,25 metres d’envergadura i 18 tones de pes ha quedat instal·lada aquest matí al pòrtic superior de la façana de la Passió de la Sagrada Família de Barcelona. Per col·locar aquesta creu a la part superior de la façana, a 30 metres d’altura, s’ha instal·lat una grua autopropulsada al carrer Sardenya, entre els carrers Provença i Mallorca, tram que ha quedat tallat al trànsit. L’operació de col·locació d’aquesta gran creu s’ha desenvolupat entre les set i dos quarts de nou d’aquest matí.

La creu és al centre de la cresteria que configuren 36 prismes hexagonals sustentats per 18 columnes davant un mur en el qual estan representats els noms dels patriarques i profetes, esculpits per Josep Maria Subirachs, que es dirigeixen cap a la resurrecció, representada al punt més alt pel sepulcre buit amb l’àngel que anuncia la resurrecció de Crist. Es tracta d’una creu triomfal, per la qual cosa es representa sense la imatge del Crist.

La creu figura en les descripcions escrites del projecte original i també es pot veure al primer dels croquis de la façana de la Passió, realitzat per Gaudí el 1892.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia