Música

Classe amb l’artista

Alumnes de música i dansa es trobaran amb artistes com ara Rufus Wainwright, Xavier Sabata i María Pagés, en el III Campus Peralada

Obrir les portes del festival al públic jove i de proximitat, donant accés a espectacles d’interès per a estudiants de disciplines artístiques com la lírica i la dansa, és l’objectiu de l’anomenat Campus Peralada, una de les activitats organitzades pel Festival de Peralada i de la qual ahir es va presentar la tercera edició. Aquesta iniciativa desperta un gran interès entre els amants de la música i la dansa de les comarques gironines, com ho demostra el fet que ja s’han ocupat 220 de les 250 places que s’ofereixen. La convocatòria continua oberta.

Aquest any el campus, que arrenca demà, coincidint amb la inauguració del festival, comprèn un total de nou espectacles. Les sessions de treball començaran, doncs, demà amb una jornada de treball, a càrrec d’Abigail Prat, concertista i professora del Conservatori Superior del Liceu, que parlarà de música parlada, la música de Verdi i el llenguatge de l’ànima. Posteriorment, hi haurà la gala d’inauguració, amb la Messa da Requiem, de Verdi. Les jornades de treball continuaran el dia de l’actuació de Rufus Wainwright (7 de juliol), amb la participació en un diàleg amb el cantant i Roger Gual, a més de l’assistència al concert.

Una incursió en l’òpera La flauta màgica, amb Oriol Broggi, director d’escena, i amb Salvador Sunyer, de Temporada Alta, és una altra de les propostes destacades (7 d’agost).

Els estudiants de dansa tenen quatre propostes formatives: participar en una master class del Ballet du Capitole de Toulouse (12 i 13 de juliol) i de María Pagés (19 de juliol); gaudiran d’una conferència ballada per part de la primera ballarina del Teatre Bolxoi, Svetlana Zakharova (13 d’agost), i participaran en un taller d’Abigail Prat i un altre de street dance per part de Cobosmika el 17 d’agost, entre altres propostes destacades. Per la seva banda, el 8 d’agost l’artista resident, el contratenor Xavier Sabata, presentarà l’òpera Rinaldo als alumnes, que podran assistir a una classe magistral.

Guia digital

El festival també va presentar ahir la guia del festival per a dispositius mòbils i tauletes, realitzada per la revista Proscenium. Aquesta guia, que és gratuïta, permetrà a l’usuari tenir tota la informació detallada de la programació del festival, així com vídeos. La guia, que s’emmiralla en l’aplicació utilitzada al Teatre Nacional de Londres, és de caràcter interactiu i nadiua per a dispositius mòbils i es pot trobar a les botigues virtuals d’Android i iOS.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia