Arts escèniques

Quim Lecina és Erik Satie

Estrena a Rupià un concert escenificat amb què n’homenatja el llegat musical

Les tenses relacions amb músics i artistes, els ferotges atacs als crítics musicals, la repulsa visceral als corrents estètics... la forta personalitat del compositor Erik Satie (Honfleur 1866-París 1925) i el seu llegat musical són l’eix vertebral del nou espectacle que Quim Lecina estrena aquesta nit a Rupià (plaça d’Amunt, 22 h, 5 euros).

L’actor i director hi presentarà El gran circ d’Erik Satie!!!, un concert escenificat que vol ser un homenatge a la seva obra i figura a través de la música i l’adaptació de textos de l’autor francès. “Intentem copsar l’art, l’esperit i la peculiar personalitat a través del seu llegat musical, dels seus escrits i de les seves llegendes”, remarca Lecina.

La posada en escena l’ha embolcallada amb tocs de circ i cabaret, “que són les escoles de llibertat que estimava Satie”. “El text ha estat creat a partir d’escrits del mateix Satie, extrets dels llibres Memòries d’un amnèsic i Quaderns d’un mamífer, “d’una comicitat i ironia tal que semblaria que haurien servit de model posteriorment als grans Groucho Marx i Woody Allen”, com manifesta el director de l’espectacle, que també n’és l’autor i hi encarna al protagonista. La mezzosoprano Montserrat Bertral i el pianista Daniel Blanch completen el repartiment d’un concert en què s’interpreten exclusivament temes de Satie amb l’excepció de La consagració de la primavera de Stravinsky.

Després de Rupià, l’espectacle voltarà per Falset, Barcelona, Santa Coloma de Farners i Valls, a l’espera de tancara altres contractacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA