Art

Ballonga esculpeix ‘Escorça’

Escultures que plasmen sentiments íntims i personals en figures tridimensionals que, al mateix temps, són “jeroglífics inconscients”. Això és el que proposa Pol Ballonga (Barcelona, 1966), artista que aquests dies presenta l’obra escultòrica Escorça al centre cultural Sant Domènec de Peralada , on es podrà visitar fins diumenge vinent.

“La creació de l’obra, en aquest cas, es defineix a partir del propi procés de creació, que no es basa en cap concepte previ, sinó que es va desenvolupant a mesura que s’esculpeix”, explica el mateix artista. L’obra de Ballonga es presenta, doncs, com un fragment de temps, i és així com mostra, volumètricament, la sinergia entre les experiències viscudes durant la creació de la pròpia obra i els records del passat. Els últims projectes de Pol Ballonga han estat el projecte escultòric titulat Guix, realitzat el 2016 durant la residència artística a La Volta de Girona; el projecte pictòric Mirall realitzat a la galeria Mestral a partir d’una convocatòria del Bòlit, a l’Escala durant l’estiu 2016, i un altre projecte escultòric, Primitiu, becat pels Ajuts Kreas, 2016/2017. Paral·lelament, també es pot visitar l’exposició Temps d’il·lusió-Temps de reflexió, en aquest cas fins al 17 d’agost, que fa un repàs a la història dels festivals d’estiu de música clàssica.

Pròximes exposicions

El calendari d’exposicions continuarà fins a l’octubre amb les mostres ja confirmades de Jaume Mach (del 24 d’agost al 2 de setembre); una exposició del col·lectiu Art Viu de Castelló d’Empúries, titulada Fages Art Viu (del 7 al 23 de setembre), i Glam & Click, exposició fotogràfica que s’inclou dins el cicle d’Exposicions Viatgeres de la Diputació de Girona (del 5 al 21 d’octubre).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia