Música

Tornant a la maqueta

La segona edició de La Nit dels Sopa tindrà lloc el 24 de novembre a La Mirona, dins de Temporada Alta, i celebrarà els 30 anys de la maqueta de Sopa de Cabra

Sopa de Cabra farà una aturada en la preparació del nou disc per fer el seu únic concert del 2018

“La maqueta, enregistrada en un estudi pirata i finançada pels mateixos membres del grup, es va gravar només en quatre dies”, s’afirmava en un article publicat en aquest diari el 19 d’octubre de 1988, sobre la primera maqueta de Sopa de Cabra , una casset amb dotze cançons, entre les quals ja hi havia El boig de la ciutat, L’estació de França, Bloquejats i L’Empordà, convertit ja en himne del grup gironí des del primer moment. Per commemorar el 30è aniversari d’aquell artefacte ja mític –reeditat anys després per Enderrock, també en casset–, que va obrir la llarga carrera de la banda, s’ha organitzat la segona edició de La Nit dels Sopa, que tindrà lloc el dissabte 24 de novembre a la sala La Mirona de Salt (22 h, 29 euros a la venda anticipada, 32 euros a la taquilla), en un concert organitzat per Promo Arts dins la programació del festival Temporada Alta . Les entrades ja són a la venda.

Aquest serà l’únic concert que Sopa de Cabra oferirà durant el 2018, al mig del procés creatiu del seu nou disc. El grup gironí va posar en marxa l’any passat el festival La Nit dels Sopa, plantejat com una proposta amb periodicitat anual, independentment de si el grup està o no de gira, amb la possibilitat que també hi participin altres músics i formacions. De fet, en la primera edició de La Nit dels Sopa, que va tenir lloc el 9 de desembre passat al pavelló de Fontajau, a més de Sopa de Cabra –que hi va tancar la gira de Cercles, el seu últim disc fins al moment– també van actuar altres companys de generació: Adrià Puntí i la banda murciana de rock M Clan.

Sopa de Cabra està format actualment per Gerard Quintana (veu), Josep Thió (guitarra), Cuco Lisicic (baix), Pep Bosch (bateria), Peck Soler (guitarra), Ricard Sohn (teclats) i Valen Nieto (guitarra, sintetitzadors i altres sorolls).

Somnis de carrer

En la gravació d’aquella històrica primera maqueta ja hi van participar els quatre primers i el guitarrista Joan Ninyín Cardona (1959-2002). A la maqueta, hi havia cançons compostes per gairebé tots els components del grup –sobretot en Cuco i també en Ninyín, coautors de Ninyin’s Mine– i també alguns que, com ara L’Empordà, procedien del repertori de Copacabana, l’anterior banda de Josep Thió, però ja es començava a entreveure el potencial del tàndem compositiu que formaven aquest últim i el cantant Gerard Quintana. Aquella casset autoproduïda, de la qual es van fer 900 còpies, es tancava amb una mostra de la passió del grup pel reggae: una versió de Fussing & Fighting, de l’immortal Lee Scratch Perry. La reivindicació dels seus orígens, mitjançant la celebració del trentè aniversari de la maqueta, fa preveure que aquesta segona edició de La Nit dels Sopa tindrà un caire més rocker i recuperarà l’esperit del grup quan es va formar, a mitjan anys vuitanta. És l’època que ja reflectia el recopilatori Girona 83-87. Somnis de carrer .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles