Cultura

Restauració d’un nou sector de la ciutadella de Roses

L’Ajuntament ha adjudicat el projecte de recuperació de part del perfil de la muralla i la Porta de Terra

La Ciutadella de Roses recuperarà un tram més del monument amb els treballs del projecte de conservació, manteniment i restauració de la mitja lluna nord, o revellí de la Mare de Déu de la Soledat. Els treballs, que acaben de ser adjudicats per l’Ajuntament, permetran recuperar la imatge malmesa d’aquest sector del monument i es completarà l’itinerari dels camins de ronda dels glacis del recinte.

Entre les actuacions de consolidació i recuperació que l’Ajuntament de Roses està duent a terme els darrers anys per recuperar la visió global del monument de la Ciutadella des del seu exterior, arriba ara el torn de l’espai corresponent a la Porta de Terra. Les obres previstes consistiran en la recuperació dels glacis i dels perfils dels llençols de muralla d’aquest sector, amb reposició del material de pedra picada i, allà on sigui necessari, de la maçoneria que formava els murs de defensa.

Camins de ronda

D’altra banda, el projecte permetrà completar l’itinerari dels camins de ronda del glacis des de l’exterior, iniciat amb l’endegament del rec Fondo. Les obres previstes consistiran en la reparació del llençol de muralla i defenses de la mitja lluna nord que corresponen a la Porta de Terra, amb la intenció de consolidar la seva fisonomia i aturar la seva degradació.

A l’angle nord, es completarà l’obra de pedra picada desapareguda amb pedra calcària, mentre que la recuperació de les petites parts malmeses dels murs es durà a terme amb pedra de maçoneria de recuperació i morter de calç hidràulic natural, similars al material original, i seguint les pautes d’intervencions recents.

El pressupost per a aquest projecte és de 89.000 euros i la durada prevista de les obres, un cop comencin, serà de quatre mesos.

LA XIFRA

89.000
euros
és el pressupost per a aquest projecte, amb unes obres que es preveu que duraran quatre mesos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.