Cinema

Brussel·les acull aquest dilluns l’estrena europea de Miss Dalí de Ventura Pons

Es preveu l’assistència de Carles Puigdemont, dels consellers a ’l’exili’, Valtonyc i dels eurodiputats Tremosa i Terricabras, entre d’altres

El film Miss Dalí de Ventura Pons viurà aquest dilluns l’estrena europea a Brussel·les, en una projecció on s’espera la presència de Carles Puigdemont, els consellers a ’l’exili’ –l’actual delegada de la Generalitat a la capital europea, Meritxell Serret; Toni Comín i Lluís Puig-, el raper Vatlonyc i els eurodiputats Ramon Tremosa i Josep Maria Terricabras, a més del mateix director i dues de les actrius, Claire Bloom i Karme Málaga. Miss Dalí repassa la història d’Anna Maria Dalí, la germana de Salvador Dalí, i dels records viscuts al costat del pintor durant els anys del republicanisme. Segons Ventura Pons, també s’hi explica “el triangle amb Lorca, la història amb Buñuel i la Gala, la traïció i la tragèdia grega de dos germans que s’estimaven i no es parlaven per moltes coses sobre tot pel canvi d’actitud constant de Dalí i l’oportunisme amb la seva actuació social i política”.

En declaracions a l’ACN el març passat, durant el Festival de Cinema de Guadalajara (Mèxic), el cineasta va assenyalar que “el Dalí va trair tothom”. “Primer va trair la seva família quan va dir que escopia sobre la tomba de la seva mare, després va trair Picasso, Buñuel i també a Lorca... Ell era un geni, però era molt ell, s’inventava coses molt divertides però que tenien uns efectes colaterals”, va exposar.

Entre els actors que participen en el film, també hi ha Siân Philips , Josep Maria Pou , Claire Bloom , Vicky Peña , Joan Carreras ,Joan Pera , Eulàlia Ballart , Jose Carmona , Allan Corduner i Minnie Marx.

Després de la projecció a Brussel·les, la pel·lícula es projectarà al Festival de Yalta a Crimea i al de Cambridge, a Regne Unit, al llarg d’aquest mes; als festivals de Bogotà i Chicago a l’octubre i al de Nova York i Los Angeles al novembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona