Cinema

Passola demana a Borràs que es posi “ràpid les piles” amb la taxa audiovisual

Veu un “canvi” en els gestos del govern espanyol

Critica el “nefast nivell cultural” dels anteriors executius

La presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, ha demanat a la consellera de Cultura, Laura Borràs que es posi “les piles ràpid per començar a trobar l’alternativa o la millora de la taxa” audiovisual a les operadores d’Internet. Segons ha assegurat, l’impost, que va tombar el Tribunal Constitucional, representava “una entrada de diners importants pel cinema català que no afecten les arques de la conselleria sinó que en aquest cas afectaven les plataformes que són les que produeixen més cinema”. En una entrevista a l’ACN, Passola ha considerat que hi ha hagut un “canvi” en els gestos del govern espanyol i ha criticat el “nefast nivell cultural” dels anteriors executius.

Passola ha insistit en la importància de trobar una alternativa a la taxa audiovisual o millorar-la. La consellera Borràs va manifestar el passat 24 de juny que havien de restituir el contingut de lleis com la de l’aranès o la taxa audiovisual “per necessitat i convicció”. En aquest sentit, la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, li ha demanat que es posi “les piles ràpid per començar a trobar l’alternativa a la taxa o la millora a la taxa” audiovisual.

Preguntada per l’executiu espanyol socialista, ha reconegut que hi ha hagut un “canvi”, però que de moment “només han vist gestos”. Ha criticat que “el nivell cultural en el qual han sotmès els governs anteriors a l’Estat espanyol en general ha estat nefast”. “El que hem viscut ha sigut la incultura màxima que és la mentida i la manipulació”, ha assegurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Crítica

Inefabilitat i sublimitat

música

Dusminguet farà un concert de comiat el 22 de juny a les Borges Blanques

Barcelona

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona