Arts escèniques

‘Frankenstein’ enlaira el teló

L’obra, amb Benedict Cumberbatch, obrirà el National Theatre Live al Truffaut

La celebrada adaptació del clàssic de Mary Shelley Frankenstein, dirigida per Danny Boyle i amb Benedict Cumberbatch com a protagonista, obrirà la nova temporada del National Theatre Live (NTL) del Cinema Truffaut. El cicle, que ja arriba a la quarta edició, programa una selecció de les millors obres de l’escena londinenca que arriben a dos mil cinemes d’arreu del món a través d’una projecció d’alta qualitat que endinsa l’espectador a gaudir de les funcions. Frankenstein, que té Johnny Lee Miller en l’altre paper principal, es projectarà el 22 de novembre. L’espectacle es reestrena coincidint amb la commemoració del bicentenari del naixement de l’autora del text original.

La temporada 2018-2019, en què destaquen fins a quatre adaptacions d’obres de William Shakespeare, continuarà amb la considerada per molts la tragèdia més gran mai escrita, King Lear (El rei Lear), amb un extraordinari Ian McKellen com a protagonista (13 de desembre). A continuació s’entrarà al terreny del drama nord-americà amb l’obra mestra de Tennessee Williams La gata sobre la teulada de zinc, amb Sienna Miller, Jack O’Connell i Colm Meaney sota la direcció del reputat Benedict Andrews (28 de febrer).

Per a la primavera hi ha prevista una altra peça del dramaturg anglès: un Julius Cesar amb David Morrissey i Ben Wishaw (21 de març) dirigit per Nicholas Hytner, que s’alternarà amb Julie (25 d’abril) en aquest cas interpretada per Vanessa Kirby (The crown) i Eric Kofi Abrefa sota la direcció de Carrie Cracknell. Aquesta nova versió de l’obra Miss Julie, d’August Strindberg, escrita per Polly Stenham, continua essent impactant i extremadament rellevant al Londres contemporani.

Per al tram final de la programació tornaran les obres de l’autor de Stratford-upon-Avon, primer amb un Macbeth, interpretat per Rory Kinnear i Anne-Marie Duff (9 de maig) i, per cloure, un Antoni i Cleopatra, amb Ralph Fiennes i Sophie Okonedo (13 de juny). El director Simon Godwin torna amb aquesta peça a les pantalles del National Theatre amb la seva producció més esperada, després de les retransmissions de Nit de reis i Home i superhome.

Les entrades per a les projeccions es podran adquirir a través de la web del Teatre Municipal de Girona i a la taquilla del Cinema Truffaut , al preu de 12 euros i de 10 euros (entrada reduïda per a jubilats i per als socis del Club Cultura Girona).

LA DATA

1-1-1818
Mary Shelley va publicar ara fa dos-cents anys la novel·la gòtica ‘Frankenstein o el modern Prometeu’


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic