Música

Acte pels cent anys del naixement d’Ortega Monasterio, divendres, a Palafrugell

La Fundació Ernest Morató, que preserva el llegat de les havaneres des de Palafrugell, homenatja aquest divendres (19 h, a l’auditori del Museu del Suro) el compositor José Luis Ortega Monasterio. L’entitat promou l’acte Ortega Monasterio, entre cultures amb motiu del centenari del naixement del músic, el 1918, a la població càntabra de Santoña, i vol servir per reconèixer la importància cabdal de l’obra d’aquest compositor –autor, entre moltes altres obres, de la celebèrrima El meu avi– en l’eclosió de l’havanera contemporània, com també la seva tasca incansable per difondre el gènere i fer-lo arribar a tots els públics.

L’homenatge constarà d’una glossa biogràfica introductòria, a càrrec del periodista Genís Sinca, i d’una taula rodona amb Carles Casanovas, component del grup Port Bo; José Luis Blázquez, biògraf del músic; Leopoldo Ortega-Monasterio, el fill, i Josep M. Pla, component del grup Cavall Bernat, tots quatre bons coneixedors del personatge i la seva obra. A continuació, s’obrirà un torn de paraules i debat amb el públic. L’acte es clourà amb la interpretació d’unes quantes peces del mestre per part del grup Port Bo i de la soprano Alba Ortega-Monasterio, neta de José Luis Ortega Monasterio.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia