Arts escèniques

Picabaralla dins l’Orfeó Català per la gira a la Xina

Segons informa Vilaweb, alguns cantants de l’Orfeó Català van renunciar a prendre part en la gira de quatre concerts a la Xina perquè van sentir-se censurats en no poder interpretar (tampoc en el bis, com és habitual el seu himne, Cant de la senyera). Ahir, fruit d’aquesta tempesta a les xarxes socials, l’Orfeó Català va publicar una piulada, en caràcter oficial, en què deia: “Els repertoris que s’interpreten arreu del món sempre es pacten amb els organitzadors dels concerts i en aquest cas demanaven evitar obres de caire religiós o polític. El Cant de la senyera, no és programa d’aquests concerts, com en moltes altres ocasions”. Els cantants, segons Vilaweb, van haver de firmar un compromís que els impedia fer declaracions polítiques.

Ara fa uns dies, el jove cor Veus de la Societat Coral Amics de la Unió, de Granollers, també va assistir al Festival Internacional Coral de Pequín. No els van deixar retratar-se amb la senyera; només ho van poder fer amb la bandera espanyola. El director, però, va anar arreu amb el llaç groc i ningú li ho va recriminar, segons familiars del cor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia