Arts escèniques

Regals enverinats

Roc Esquius escriu una història entre còmica i dramàtica d’un pare i un fill que tanca el parèntesi de 8 anys de Pep Anton Muñoz al teatre

El director Antonio Calvo rellegeix un text intrigant, com ja va fer Sergi Belbel a ‘Sàpiens’

Pep Anton Muñoz i Jaume Casals protagonitzaven una relació malaltissa a La riera. Els dos actors es van conèixer en aquesta sèrie i de seguida van connectar personalment, tot i la radicalitat dels personatges que interpretaven. Amb aquest muntatge, l’actor Pep Anton Muñoz torna als escenaris. Feia vuit anys que havia fet la seva darrera representació. L’allunyament, revela l’actor, no va ser voluntari, sinó fruit de les circumstàncies laborals. ELI, dirigit per Antonio Calvo, s’estrena aquest dijous a la Sala Versis Glòries. És la primera producció d’aquest equip, que, des de l’abril, va assumir el desafiament de redirigir la sala, que des del1995 havia dirigit Ever Blanchet.

Ara, el dramaturg Roc Esquius (Sàpiens, iMe...) els ha escrit una peça a mida. En comptes de ser amants en una situació d’abús de l’adult sobre el jove, ara són el pare i el fill que procuren refer la relació. El pare ho intenta regalant-li una aparell capaç de crear emocions. Sergi Belbel l’ha apadrinat arran d’una troballa fortuïta a la Sala Beckett. Belbeli va dirigir Sàpiens.

Esquius continua amb una escriptura enigmàtica, amb un punt de ciència-ficció. No es pot revelar què passa entre aquests dos personatges però s’intueix que el regal, tot i la bona intenció, acaba sent nefast. Pare i fill no troben la manera de comunicar-se. I aquest tercer personatge els obligarà a recuperar els fils, a prendre’s paciència i escoltar-se.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic