Música

Sons banyolins a Youtube

  • Els Morgat Morgat , un dels grups inclosos al projecte X OLMOS.
  • VÍDEO: Canal de La Gardela

Vuit grups o intèrprets del Pla de l’Estany, de diferents gèneres musicals, són els protagonistes del projecte La Gardela , que l’associació Massa Fressa ha ideat per promocionar les formacions de la comarca. A partir del 12 de novembre, i amb una periodicitat quinzenal, s’anirà penjant al canal de Youtube de Massa Fressa l’actuació inèdita d’un grup o intèrpret, enregistrada en un espai emblemàtic. Dies abans hi penjaran vídeos promocionals del projecte.

A La Gardela, hi intervenen els duos Deux Clichés i Pau Brugada i Oriol Pujolràs; l’MC Babflow; les formacions de rock La Moral Distreta, Roko Banana i Morgat Morgat; el grup de rumba El Cigarrito de Después i el pianista Marc Serra. A més de les actuacions, els vídeos –enregistrats entre finals de maig i principi de juny– inclouran una entrevista.

Com a escenari es va triar l’oficina de turisme de l’estany de Banyoles (que és una antiga pesquera), el claustre del monestir de Sant Esteve, els hangars de rem del Club Natació Banyoles i un balcó d’una casa particular de la plaça dels Turers.

L’objectiu de La Gardela –explica Massa Fressa– és “promocionar les propostes musicals més interessants que hi ha actualment al Pla de l’Estany d’una manera moderna i adaptada als nous temps, explotant les potencialitats de l’audiovisual i les xarxes socials”.

Massa Fressa, impulsors de La Gardela –un mot que a Banyoles es fa servir amb el significat d’escopinada–, es van constituir en associació l’any passat, amb la idea de promocionar els artistes emergents locals. El seu primer projecte va ser l’organització de la cinquena edició del festival La Monstra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia