Arts escèniques

Debut planetari

La Planeta estrena avui ‘Golem’, de Laura Garcia i Òscar Romera, i acull el II Encontre Transplanetari

L’associació Ameba proposa una trobada de poesia, música, pintura en viu i altres arts

La sala La Planeta de Girona obre la seva programació de Fires amb una jornada especialment intensa: avui tindrà lloc l’estrena de Golem (20.30 h, 12 euros), de la Companyia Hojazurda, que tornarà a representar-se demà a les 18.30 h. També aquesta nit tindrà lloc a la mateixa sala el segon Encontre Transplanetari (22 h, 10 euros), una trobada artística pluridisciplinària impulsada per Ameba Associació Cultural. Tots dos espectacles formen part de la XXVIII Proposta de Teatre Independent.

Golem és el resultat del treball final d’interpretació presentat a l’Institut del Teatre / Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) pels gironins Laura Garcia i Òscar Romera. Amb Lluís Mayench com a dramaturg i Òscar Fabrés com a director d’actors, Golem és un espectacle sobre l’amor, la maternitat i la família, construït a partir de textos propis i d’autors com ara Shakespeare, Txèkhov, Sarah Kane, Maragall i Martin Crimp. Garcia i Romera es posen en la pell de dos amics de tota la vida que es plantegen tenir un fill junts.

Tretze artistes i un robot

Recuperant l’esperit i el format de la primera edició, el segon Encontre Transplanetari estarà protagonitzat aquesta nit per tretze artistes de diferents disciplines i un enginy robòtic. Durant aproximadament dues hores i mitja, s’hi podrà gaudir d’una performance multimèdia d’Amèbik (Joan Gol & Jordi Murillo); l’experimentació amb sons i moviments d’Álvaro Prats i Pablo Selnik; la Paraula a 180 bpms, de Guim Valls i Maria Sevilla, amb Joan Martínez; la pintura en viu de Laura Gil Joan; l’audiovisual de Teixidor i Víctor Nubla; l’escultura d’Andreu Elias, la fotografia de Pere de Prada i el robot de Mechu López-Bravo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia