Música

La ‘família’ musical del llaüt debuta al Liceu

L’Abu Dhabi Music & Arts Foundation(Admaf) i el Liceu segellen avui la primera acció conjunta entre les dues institucions. Es tracta del primer concert en què es presentarà tota la família del llaüt, després d’anys de treball amb luthiers i músics per ampliar l’escala d’aquest instrument. Serà en una actuació amb 30 músics al Liceu, avui a partir de les 5 de la tarda.

D’Ashur a Sevilla persegueix una línia en la qual tant el Liceu com la Fundació de l’Orient Mitjà coincideixen: la necessitat de crear ponts culturals entre les civilitzacions. Naseer Shamma, a més, traça un nexe entre la música tradicional del llaüt amb les composicions d’avui. Ho fa amb el suport dels 30 músics de l’Ensemble Beit Al Oud (una institució que promou la tradició del llaüt). El que dimarts Huda Alkhamis-Kanoo (fundadora de l’Admaf) presentava com el primer concert d’un grup del món àrab al Liceu, és pel director general, Valentí Oviedo, una “oportunitat” perquè la diversitat del Raval “s’expressi qualitativament a l’escenari”.

Ahir es van fer públiques les bases per a la tria de nova direcció artística, després que es notifiqués que s’ha pactat la sortida de Cristina Scheppelmann, tot i que ella revelava que “li hauria agradat quedar-se un any més”, segons recull l’ACN. A finals de gener, ja s’haurà triat la nova direcció, que tindrà una durada de 4 anys prorrogables i un sou de 120.000 euros anuals negociables. La incorporació seria a partir del setembre del 2019.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia