Cinema

Un Acocollona’t gòtic

‘Comdamned’, d’Octavi Espuga, ha estat elegit el millor curt de la vuitena edició del festival de cinema fantàstic i de terror, i ‘Playtime’, el del concurs Acocoexprés

L’Acocollona’t!, la setmana de cinema fantàstic i de terror de Girona, va tancar dissabte la vuitena edició fent públic el seu palmarès. D’entre la trentena de propostes projectades a la sessió oficial, n’ha sortit vencedora el curt Condamned, d’Octavi Espuga, del qual el jurat ha valorat “la seva versatilitat a l’hora de transmetre la foscor, la por i una història gòtica rodada amb una excel·lent fotografia i unes meravelloses il·lustracions”.

El segon premi ha estat per a Nen amagat, de Pol Rodríguez, que en aquest cas destaca per la interpretació dels actors i la qualitat del film en general. El premi del públic ha estat per a Amor d’ultratomba, de Lluís Robirola, i el premi al millor curt gironí, per a Hug, de Toni O. Prats. El jurat de l’Acocollonat 2018 ha estat format per José Luis Rojas (guionista i realitzador) i Luis Cordero (ajudant de direcció). El primer i el segon premi es repartiran 750 euros i 400 euros respectivament, i el premi del públic està dotat de 150 euros de material de la Llibreria 22. El premi honorífic d’aquest any ha anat a càrrec de Josep Maria Pallàs, de Cinemes Albéniz.

Pel que fa a la cinquena edició de l’Acocoexprés, el concurs de curts fets en 24 hores de l’Acocollona’t, els vencedors han estat Playtime (millor curt), de Paul Jones, “per haver ofert amb molt pocs recursos, però molta inventiva, un relat divertit, inquietant, espontani i eficaç”. El segon premi ha estat per a Ressurrecció diabòlica fatal, de Lluís Robirola, “per haver combinat diferents elements clàssics del gènere en una obra que esdevé un homenatge al gore més salvatge, element clau en l’imaginari de l’Acocollona’t, i per la millor integració narrativa de la Llibreria 22 i la cinta VHS”, els elements protagonistes de l’edició d’aquest any. El tercer premi se l’ha endut Top secret, de Toni Ortega i Héctor Moreno, “per haver combinat elements de thriller, terror i humor, en una paròdia sobre un clàssic com el McGuffin”. El jurat també ha volgut atorgar una menció especial a la millor interpretació a Mireia Blasco, per #Other_Side_challenge. El jurat de l’Acocoexprés 2018 ha estat format per Xavier Morcillo, curtmetratgista i realitzador gironí, i Ignasi Arbat, director i presentador del Ningú no és perfecte, programa de Ràdio Salt sobre cinema, sèries de televisió i còmics.

Des del passat 27 d’octubre s’han projectat als Cinemes Albéniz Plaça i al Cinema Truffaut una trentena de curts dels més de 500 rebuts. Per tercer any consecutiu, l’Acocollona’t ha ofert una sèrie d’actes que van de la projecció de curts de la selecció oficial i el concurs Acocoexprés a xerrades i la ja clàssica Zombiewalk. Cap a mil cinc-centes persones han gaudit del festival, cosa que certifica l’augment participatiu, tant de públic com d’autors, en un festival que és l’únic de la ciutat de Girona que inverteix una tercera part del seu pressupost en premis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic