Art

Escultura de 8 metres per a un parc urbà d’art a Calonge

L’obra de l’artista Manuel Clemente Ochoa, que se situarà al giratori d’entrada a Calonge, formarà part d’un projecte que tracta l’espai públic com un element per fomentar la divulgació cultural

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni impulsa un projecte per potenciar i millorar la qualitat als espais públics i a l’hora de promoure la creació artística. Una de les joies de la corona d’aquest projecte serà la pròxima instal·lació d’una escultura de vuit metres d’altura de l’artista Manuel Clemente Ochoa. L’obra, que ja ha arribat al municipi, s’instal·larà a la nova rotonda que enllaça l’avinguda de la Unió amb l’accés a l’autovia C-31.

Les obres previstes en aquest espai també permetran instal·lar sis projectors per donar visibilitat a l’escultura, a més de la plantació de tres oliveres i la col·locació de graveta i pedretes que complementaran tot el conjunt. L’objectiu és donar més visibilitat a la nova rotonda, i també continuar la col·locació d’elements escultòrics de qualitat en l’espai públic.

La nova escultura té una altura de gairebé vuit metres i es col·locarà sobre una fonamentació que l’aixecarà tres metres, de manera que el punt més alt assolirà una altura de 10 metres. Aquesta obra de Manuel Clemente Ochoa és d’acer inoxidable i pesa 500 quilos.

Des de l’Ajuntament, i en els últims anys, s’ha apostat per la instal·lació de diferents peces escultòriques en espais públics, amb la voluntat de crear un recorregut artístic pel municipi.

Ara del que es tracta és de donar-hi forma a través d’un itinerari que s’anirà treballant. Ara per ara, al passeig de Sant Antoni ja hi ha dues escultures d’artistes de renom, Alberto Gómez Ascaso i Robert Vandereycken; també al centre històric de Calonge hi ha una peça de Vandereycken, davant de l’ajuntament, i una escultura homenatge a Pau Casals al pati d’armes del castell, obra d’Àlvar Suñol.

L’alcalde, Jordi Soler, explica que l’Ajuntament vol donar valor a l’espai públic del municipi i alhora contribuir a la divulgació cultural: “Les obres d’art situades en espais públics també són un atractiu més per atraure visitants a Calonge i Sant Antoni. Tot plegat amb el reforç i la consolidació del castell com a espai expositiu”, va explicar.

Artista de renom

L’autor té instal·lades obres de gran format en diferents espais públics en ciutats com ara Barcelona, Montpeller, Madrid, Dubai, Lausana o Pamplona. Clemente Ochoa és catedràtic i escultor, nascut a Cascante l’any 1937. Ha participat en més de 50 exposicions individuals i col·lectives arreu en països com ara França, Itàlia, Suïssa o els Estats Units. Ha fet més de cinquanta exposicions a l’Estat espanyol i també a Itàlia, França o Suïssa. Va estudiar belles arts a l’Escola de Sant Jordi a Barcelona i ha estat catedràtic d’expressió visual i plàstica de la Universitat Central de Barcelona.

LA XIFRA

10
metres
farà el conjunt, un cop s’instal·li aquesta obra d’art de vuit metres sobre el talús de la nova rotonda.

LA FRASE

Les obres d’art situades en espais públics també són un atractiu més per atraure visitants
Jordi Soler
alcalde de calonge i sant antoni


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant

festival

A Morella reflexionen sobre el poder dels algoritmes

Morella
cinema

Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra

barcelona