Cinema

Animals fantàstics i més foscos

Al llarg de les set novel·les i les vuit pel·lícules que les van adaptar, la saga Harry Potter traçava un itinerari des del conte d’aventures infantil fins a un món adult més obscur i inquietant. Bèsties fantàstiques. Els crims de Grindelwald, segona entrega de Bèsties fantàstiques i on trobar-les, una saga escrita també per J.K. Ro·ling que descriu tot un univers previ a les històries de Harry Potter, sembla haver traçat el mateix itinerari en només dues pel·lícules: la segona és molt més fosca, inquietant i tèrbola, amb amors que es trenquen, mags que cauen en el costat fosc i més víctimes mortals que moltes cintes del petit mag.

Hi contribueix, segurament, el fet que no hi hagi nens protagonistes. Eddie Redmayne torna a interpretar Newt Scamander, un mag anglès apassionat per les criatures fantàstiques, que es veu embolicat involuntàriament en la lluita contra el malvat Gellert Grindelwald (Johnny Depp). Quan s’escapa del seu empresonament a Nova York i amenaça la humanitat amb la seva maldat ben dissimulada rere el seu encant, un jove Albus Dumbledore (Jude Law) demana a Scamander que l’aturi.

La mà de Rowling

J.K. Rowling és productora executiva i ha escrit en solitari el guió d’aquesta pel·lícula, com ja va fer amb la primera. Sens dubte aquest univers d’esperit lúdic, però amb un component tràgic i obscur, més proper a Shakespeare que a Jules Verne o Lewis Carrol, té a veure també amb els interessos d’una escriptora que, després de Harry Potter, va publicar La vacant imprevista. David Yates dirigeix amb efectivitat i sentit de l’espectacle aquest nou film, igual que el primer de la saga i els quatre darrers de Harry Potter. També s’ha compromès a dirigir tres seqüeles més: viu instal·lat en l’univers màgic de J.K. Rowling.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia