Art

El Grup Bronsoms inaugura a casa

“Retrats, amics, tapes i cerveses: el Grup Bronsoms.” Així es presenta aquest grup format per vuit antics alumnes de Vicenç Huedo a l’Escola Municipal d’Art (EMA) de Girona, que ara es troben tots els dijous al bar i restaurant Can Bronsoms “per pintar una mica, xerrar molt i compartir unes canyetes”. Sense més pretensions. I ara, després d’haver pintat i dibuixat el paisatge humà del Bronsoms –el propietari i la resta de treballadors, però també els clients habituals–, exposen aquests retrats en una mostra que s’inaugura avui al mateix bar de l’avinguda Sant Francesc (19 h) i que fins i tot surt al carrer.

Joan Escribà, Jordi Iglesias, Gemma Massanas, Núria Puig, Martí Sánchez, Gerard Pruneda, Francesc Montero i Josep Thió formen el Grup Bronsoms. Es presenten com “un grup de persones amb certes inquietuds i afinitats, relacionades sobretot amb el dibuix”. Quan sortien de les classes de Huedo a La Mercè anaven a fer unes canyes al bar Los Padules del carrer Nou del Teatre, fins que va tancar i es van traslladar al Bronsoms. I quan ja no van poder fer més cursos a l’EMA, el propietari del bar, en Curro, els va oferir un espai al primer pis del local perquè continuessin pintant i dibuixant plegats. “Si dibuixes en grup, aprens més, i a més ens ho passem molt bé”, diuen els integrants del Grup Bronsoms, que realment tenen consciència de grup, fins al punt que la majoria d’obres no estan signades. Van decidir retratar la gent del Bronsoms com a mostra d’agraïment a l’hospitalitat d’aquest bar, on Huedo els continua visitant i els fa de “mentor”. Amb l’exposició tanquen una etapa i ara buscaran una nova temàtica per “continuar dibuixant”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia