Llibres

Salvador Casas publica ‘Un cadàver inquiet’

L’escriptor Salvador Casas Busquets ( Santa Coloma de Farners, 1953) acaba de publicar la seva quarta novel·la, Un cadàver inquiet, que forma part de la col·lecció de novel·la criminal Crims.cat de l’editorial Alrevés. Amb aquesta obra, Casas va ser finalista del III Premi Memorial Agustí Vehí, convocat en memòria d’aquest escriptor i policia figuerenc mort el 2013, en el marc del festival Tiana Negra.

Salvador Casas Busquets havia publicat prèviament Temps difunt (La Comarcal, 2006), amb la qual va guanyar el VII Premi literari del Col·legi d’Advocats de Mataró; L’impostor accidental (Columna, 2007) i Samba per a un difunt (Gregal, 2017), totes tres emmarcables dins del gènere de la novel·la negra. A més, el seu relat Negra és la nit va ser un dels cinc guardonats amb el premi del jurat del concurs de relats del festival literari El Vi Fa Sang 2018, de l’Espluga de Francolí.

Un cadàver inquiet l’acció comença a partir d’una mediació: el protagonista, Àngel Alegre, pintor artístic vocacional, ha de treballar com a mitjancer en un cas de separació que, aparentment, sembla senzill i rutinari però que amaga molts paranys. Un dia, la seva parella li demana que intervingui en la separació d’una amiga que és assetjada per un marit violent i mafiós.

L’acció es capgira quan el marit violent apareix mort durant una baralla amb el mediador. A partir d’aquí es compliquen les coses per al protagonista i comencem a aparèixer cadàvers, un d’ells especialment inquiet, de qui Alegre haurà de desempallegar-se’n. “Es tracta d’una novel·la inquietant que està narrada des del punt de vista del delinqüent i amb to irònic. L’acció és molt ràpida i la impostura, la suplantació i la dualitat del protagonista en són els elements principals”, s’afirma en la presentació de l’obra.

Casas escriu ficció des del 1994 i els seus autors de referència són Patricia Highsmith, John le Carré, Graham Greene, Raymond Chandler i Dashiell Hammett, però també Fernando Pessoa. Forma part del grup d’escriptors Verum Fictio.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia