Arts escèniques

Carlos Acosta ballarà a l’estiu a Peralada

La companyia Acosta Danza, del ballarí cubà Carlos Acosta, és el primer nom confirmat de la pròxima edició del Festival de Peralada. L’anunci es va fer dilluns, coincidint amb la presència d’Acosta a Barcelona amb motiu de la presentació de la pel·lícula sobre la seva vida, Yuli, dirigida per Icíar Bollaín. El director del festival, Oriol Aguilà, va assegurar que amb la tornada d’Acosta “compleixen” així la promesa que van fer-se el 17 d’agost de 2017, quan la companyia va debutar a Peralada coincidint amb els atemptats terroristes de Barcelona. Acosta interpretarà dues coreografies el 15 d’agost d’un espectacle “fet a mida” per al festival. “He volgut brindar a l’audiència de Catalunya l’oportunitat de veure aquesta gran coreografia”, diu Acosta sobre la peça Mermaid, que s’estrena en primícia a Peralada.

L’espectacle inclourà també Two, de Russell Maliphant, que l’audiència de Peralada ja va poder veure en el debut a l’Estat d’Acosta Danza en la clausura de la 31a edició. Acosta (l’Havana, 1973) va crear la companyia després de deixar el Royal Ballet de Londres l’any 2015, on havia estat des del 1998. Amb Acosta Danza, volia unir el moviment contemporani amb el ballet clàssic i fer-ho amb els millors ballarins de Cuba.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia