Cultura

L’inici de les obres a la casa natal de Dalí ja és a la vista

S’acaben de treure a concurs els treballs i l’alcalde, Jordi Masquef, preveu que es comencin el segon mes de l’any

Fins al 19 de desembre es poden fer ofertes per intentar obtenir la concessió

La rehabilitació de la casa natal de Salvador Dalí, al carrer Narcís Monturiol de Figueres, ja no té marxa enrere. Aquesta mateixa setmana s’ha portat a concurs la contractació de l’empresa que assumirà els treballs de la primera fase, una convocatòria que està oberta a propostes fins al 19 de desembre. En la convocatòria dels treballs d’aquesta primera fase s’assenyala el dia 14 de gener com la data prevista d’inici dels treballs, tot i que l’alcalde, Jordi Masquef, preveu que comencin al febrer. El cost d’aquestes obres és d’1.167.881 euros, una xifra que quedarà reduïda un cop estigui adjudicada. En els criteris d’adjudicació pondera un 70% la millor oferta econòmica, però també un 20% l’ampliació de la garantia i un 10% l’escurçament del termini d’execució de les obres. En aquesta primera fase es preveu fer un reforç estructural de tot l’edifici, s’habilitarà i reformarà l’entrada, l’escala fins a l’entresol, es reformaran serveis bàsics, fusteria exterior, tancaments, terrassa i paviments, i també es tiraran a terra parets i envans previstos en el projecte global. En general, s’enderrocaran envans en la majoria de pisos exceptuant al pis natal de Dalí, que es preveu conservar-lo molt igual en l’actual distribució. L’any passat es va partir en dos el projecte de restauració de l’edifici de la casa natal de Dalí per tal de fer possible l’admissió de la subvenció i tenyir la voluntat de realisme.

Es calcula que el cost total del projecte és de 2.511.518 euros, i una mica menys de la meitat, 1.167.881 euros, estaran destinats a la primera fase, que és la que ara s’afronta. La posada sobre la taula de la subvenció de la Diputació de Girona –500.000 euros en dues anualitats– fa desencallar la primera fase, en què també tindran un pes els diners de la subvenció de 250.000 euros del Ministeri de Cultura espanyol. L’Ajuntament de Figueres ja ha anunciat que buscarà una subvenció a Europa per completar el cost previst.

LA XIFRA

1,16
milions d’euros
és el cost previst de les obres de rehabilitació de la primera fase del projecte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LLETRES

Gerard Quintana presenta la seva primera novel·la a “Protagonistes”

girona

Amb la vènia de la TV

Barcelona
Crònica
Música

Camí cap a la terra promesa

Badalona

Cants i balls circulars

Torroella de Montgrí

El Festimams es consolida a Girona

Girona

Tantes històries com medalles

Els crítics situen el TNC amb 23 nominacions

BARCELONA

Josep Catà presenta els seus records històrics en un llibre

Olot

El gran amor

Barcelona