Música

La reina més estimada

Sessions de karaoke de ‘Bohemian Rhapsody’ als cinemes i ‘tribute bands’ exploten el fenomen Queen

L’Auditori de Girona omplirà demà les dues funcions de l’homenatge ‘Play the game’

Qui ho hauria dit que 27 anys després de la fatídica mort de Freddie Mercury hi hauria una revifada de la seva música com la que es viu ara, fins al punt de convertir-se en un autèntic fenomen de massa. L’estrena a la tardor del film Bohemian Rhapsody –que repassa els alts i baixos de l’artista i la creació de Queen fins a la seva triomfal reunió al Live Aid, un dels concerts de rock més celebrats de la història– ha desbordat la passió pel grup que l’artista va liderar. Ahir, sense anar gaire lluny, a la majoria de cines hi va haver una projecció especial d’aquest film, que se situa entre els més comercials de l’any: una versió sing along en què es convidava els espectadors a cantar plegats a l’estil karaoke els temes de la banda sonora de la pel·lícula, que inclou els grans èxits de la banda.

Un fenomen que s’ha estès sobretot a l’àmbit musical i que ha fet que moltes de les tribute bands que ja existien visquin un nou agost, en ple hivern. Demà mateix a l’ Auditori de Girona hi aterra el xou Play the game, liderat per l’artista xilè Nacho Rosselot, que durant dues hores repassa un repertori dels greatest hits de Queen, focalitzat com sonava la banda a mitjan vuitanta durant la gira A kind of magic, l’última que va poder fer Freddie Mercury i que va representar el moment de més popularitat de Queen. S’hi va programar una funció, es va ampliar a dues i ara pràcticament hi ha totes les entrades venudes.

Per si no n’hi ha prou, fa pocs dies el 57è Festival de Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols va avançar alguns dels primers noms que actuaran a l’estiu, i entre aquests es va anunciar el concert de God Save the Queen, que tindrà lloc el 29 de juliol (22 h). La banda d’homenatge de Queen “més reconeguda del món” –tal com s’anuncia i li ha reconegut la revista Rolling Stone, després de 20 anys de carrera– tornarà a Porta Ferrada després de l’èxit aconseguit l’any 2016 al mateix escenari, en un concert en què es reviuran els hits de la mítica banda britànica.

El grup és l’elegit pels mateixos Queen per promocionar la pel·lícula per tot Llatinoamèrica i Pablo Padín, en el rol de Freddie Mercury, impressiona per la seva semblança vocal i física amb la reina més estimada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TRADICIONS

El Ple de l’Ascensió aprova la celebració de La Patum de Berga

BERGA
Llagostera

El Festival Espurnes viu la seva edició de més èxit

Llagostera
CULTURA

Mor Roger Corman, icona del terror i mestre de grans cineastes a Hollywood

Música

‘Zorra’ no convenç i situa Espanya a la cua d’Eurovisión 2024

Malmö (Suècia)
La crònica

Blanes estén una catifa vermella

La crònica

Dia de flexió i de reflexió en el festival Trapezi

música

Grabu: “Faig una música que aquí és poc habitual”

girona
Cinema

‘Mexican Dream’, de Laura Plancarte, corona el palmarès de DocsBarcelona

Barcelona
Arts escèniques

El Festival Z acollirà 16 projectes escènics

Girona