Llibres

Paco Pérez reivindica la cuina casolana

La cuina actual, com les nostres vides, marxa massa de pressa. Per això el prestigiós cuiner Paco Pérez, un dels majors exponents de la gastronomia d’avantguarda del segle XXI, que té sis estrelles Michelin, proposa reduir el gas de l’evolució.

Ho fa a través del seu primer llibre, Cocottes (Planeta Gastro), que ha escrit conjuntament amb el periodista i gastrònom Salvador Garcia-Arbós. És un llibre en el qual es fa una reivindicació moderna de la cuina clàssica, però, com adverteixen els autors, no des de la intuïció ni des de la modernitat petulant o des de l’estètica buida i manierista, sinó des de la precisió que permet la tècnica, el control de la font de calor i el coneixement de cada producte. La cocció a la cassola és una tècnica amb molt de futur basada en la tradició, en el passat, com es destaca en aquest llibre.

Aquest llibre, que es presenta avui a la llibreria Geli (12 h), no és solament per revelar els secrets de les seves receptes quotidianes, sinó per aconseguir la reconciliació definitiva amb els fogons. El xef del Miramar de Llançà convida a cuinar de la forma més clàssica, apostant pels productes de temporada. “La cuina a casa ha de ser funcional, pràctica i còmoda, com ho era quan tot el món cuinava a casa, de quan la paraula restaurant evocava celebració”, recomana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia