Música

Les últimes receptes del Dr. Calypso

Dr. Calypso, grup pioner de l’escena skatalítica catalana, diran definitivament adeu als escenaris avui i divendres a la Sala Apolo de Barcelona, després de mig any acomiadant-se en nombrosos punts del país. El grup barceloní, al qual es deu molt especialment la tasca de divulgació que van fer de ritmes jamaicans en una època en què, aquests, a diferència d’ara, no formaven part de l’ADN dels grups del país, se separen “per no convertir-se en dinosaures”. “Ja no es treballa com es feia als anys noranta”, asseguraven davant la premsa el passat mes de març, poc abans d’emprendre la seva última gira, marcada per concerts multitudinaris en esdeveniments com el Mercat de Música Viva de Vic i les Fires de Sant Narcís de Girona. “Tots tenim altres responsabilitats i és millor deixar-ho amb una gira de 30è aniversari que no pas esperar que vinguin temps de decadència.”

Dr. Calypso pleguen veles amb la satisfacció d’haver-se mantinguts sempre fidels a la seva idea de “tocar diferents pals jamaicans sense fer revival ni convertir-se en museu, practicant la carretera i manta, formant part de l’imaginari festiu de diferents generacions i mantenint la flama viva fins a arribar a la maduresa sense envellir ni fer el Peter Pan”. Un simple repàs als grups de música festiva que triomfen actualment a Catalunya deixa constància de la seva petjada. “Ara, a diferència de quan vam començar, hi ha moltes bandes amb dos cantants al capdavant i secció de vents. Molts han mamat el que vam fer nosaltres”, deien.

Tant per al concert de demà com per al de divendres, que començaran a les 21.30 h, les entrades fa setmanes que estan exhaurides.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia