Música

A la mansió del rock

La maresmenca Marta Delmont deixa enrere l’americana i abraça sonoritats més atmosfèriques i “arriscades” a ‘Landlords’, el seu segon treball

Més enllà de situar-se com una de les figures més ben valorades de l’escena europea d’aquella música etiquetada com a americana, Joana Serrat, al capdavant de la seva pròpia discogràfica, Great Canyon, s’ha revelat com una olfactiva descobridora de talents. Un d’aquests, de 21 anys, és la maresmenca Marta Delmont, exguitarrista de la seva banda i protagonista d’una prometedora carrera en solitari de la qual ja han sorgit dos treballs: Silver blaze (2016), produït per la mateixa Serrat, i el fa poc sortit del forn Landlords (2018), amb l’ex-Mine Bernie Sànchez a la taula de control. “En David [Giménez, mànager de Joana Serrat] em va trobar per Instagram!”, recorda Delmont. “I és curiós perquè, aleshores, jo ja era molt fan de la Joana, a qui havia anat a veure a uns quants concerts. Aleshores, ja tenia clar que volia fer música, però no sabia ni per on començar.”

Delmont, però, ja feia molts anys que era immersa en les mateixes sonoritats folk, country i rock d’arrels que entusiasmen Joana Serrat. “Tinc un germà molt ficat en això i, d’adolescent, per exemple, vam anar amb tota la família a veure en Tom Petty a Alemanya. És la meva base, però ja ha deixat de ser el que més escolto.” Landlords, més en sintonia amb la música de grups contemporanis com The War on Drugs i My Morning Jacket, n’és un reflex. “En aquest segon disc volia fer una cosa diferent, arriscar una mica més. A Silver blaze ja m’interessava anar una mica més enllà de l’americana de manual, però em vaig cohibir una mica. Aquesta vegada, però, amb en Bernie, que és un productor al qual agrada portar musicalment les coses a l’extrem, hem explorat més sonoritats, hem jugat una mica més amb la producció.”

Landlords, amb la participació, a més de Delmont i Sànchez, de Caterina Carbonell (violí i sintetitzador), Pere Juanola (baix), Max Moscardi (guitarra), Oriol Romaní(teclat) i Miguel P. Kersley (pedal steel), ha estat enregistrat, segons es revela en els crèdits, en una misteriosa “mansió del rock”. “És de les millors coses que he fet a la vida”, diu, tot somrient, Delmont. “Hi ha un local del Carmel on assagem molts músics que, en aquell moment, teníem a punt els nostres discos. Els meus pares van marxar un estiu de vacances i vam decidir buidar la casa on viuen, a Alella, per muntar-hi un gran equip, convertir-la en la nostra mansió del rock i gravar-hi deu discos diferents, entre els quals també els d’en Pol Fuentes i Falciots Ninja. No et diré que no patissin, els meus pares, però això es fa un cop a la vida i calia aprofitar-ho!”

Marta Delmont actuarà el 13 de gener a l’Atzavara Club de Sant Feliu de Guíxols i, el 16 de febrer, a la Salamandra de l’Hospitalet de Llobregat (Let’s Festival).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia