Música

Adeu, ocell de foc

Xavier Calvet tancarà diumenge la gira de ‘Firebird’ a la TZVR de Sant Feliu de Guíxols, amb Copa Lotus i Marta Delmont, i publicarà ‘Crosswinds’ a la primavera

Calvet i la seva banda tocaran els temes de ‘Firebird’ en el mateix ordre que en el disc

La tardor del 2017, Xavier Calvet va publicar Firebird (Bcore), el primer disc presentat amb el seu propi nom: un treball molt personal que, produït per Santi Garcia a Ultramarinos Costa Brava, es distanciava dels esquemes més rockers del primer gran grup de Calvet, Bullitt, per endinsar-se en altres àmbits sonors, entre el pop i el folk de tradició americana. Firebird va ser una aposta valenta, que ha donat els seus fruits: gairebé mig centenar de concerts, la majoria amb banda –només una dotzena d’acústics– ho certifiquen, i ara ja és moment de girar full. Diumenge vinent tindrà lloc a la TZVR de Sant Feliu de Guíxols –una sala que, per a Calvet, és com casa seva– la festa amb què es tancarà la gira de Firebird. A més de Calvet i la seva banda al complet, que excepcionalment tocaran totes les cançons de Firebird en el mateix ordre en què apareixen al disc, també hi actuaran com a convidats el grup Copa Lotus –el seu guitarrista, Vidal Soler, també toca amb Calvet– i la cantant Marta Delmont, més “alguna sorpresa”. Les actuacions començaran a 18 h i l’entrada costarà vuit euros.

Xavier Calvet tanca la gira de Firebird –amb algun apèndix destacat, com ara el concert del 8 de febrer al festival Hivernacle de Vilafranca del Penedès– perquè ja té un nou disc enllestit: es titula Crosswinds, s’ha enregistrat també a Ultramarinos gairebé amb el mateix equip musical i tècnic, i està previst que BCore el publiqui entre final de març i principi d’abril. “Està plantejat com la continuació del projecte que vam iniciar amb Firebird: hi ha coses que entronquen força amb el primer disc i altres més noves que obren una altra línia a seguir en el futur. Encara hi són presents les arrels americanes, però al costat de sonoritats properes al pop una mica més clàssic i noves influències. Evidentment, el que no hem volgut és tornar a gravar un segon Firebird”, explica Calvet, que en la conversa utilitza sovint la primera persona del plural. “Aquest disc sona molt més a banda que el primer”, aclareix. En aquesta aventura l’acompanyen, a més de Vidal Soler, Marc Clos (percussió i vibràfon), Enric Pla (bateria, també provinent de Bullitt), Guillem Caballero (teclats) i Santi Garcia, baixista titular en els discos i, quan la seva feina a Ultramarinos li ho permet, també en directe. Durant la gira, també han tocat el baix en alguns concerts Borja Pérez (Please Wait) i Xavier Romero, i Bernie Rodríguez s’ha encarregat puntualment dels teclats.

No hi ha gaire més informació sobre Crosswinds, disc del qual es podrà escoltar ja alguna cosa a partir de final de mes. Mentre dona continuïtat al seu projecte, Xavier Calvet també continua implicat com a guitarrista i vocalista de suport en el grup Jamie 4 President, que a l’abril començarà a gravar un nou disc. I Bullitt? “El grup es pot reactivar en qualsevol moment, perquè som amics, però només tornarem quan tinguem material nou.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA