Música

Projecten una escultura en homenatge a Moncho al barri de Gràcia

La comunitat gitana demana a l’Ajuntament de Barcelona la concessió a títol pòstum de la medalla d’or de la ciutat

Diversos artistes participen al concert en record al cantant barceloní

Moncho, el ‘rei del bolero’, podria ser recordat amb una figura escultòrica al seu barri de Gràcia. Amb aquesta idea treballen els organitzadors del concert d’homenatge a l’artista celebrat aquest dilluns a L’Auditori, juntament amb els artistes participants i l’Ajuntament de Barcelona. Les tres parts estudien la possibilitat que Ramon Calabuch, mort el passat 28 de desembre, tingui una escultura a la via pública prop del carrer on va néixer, a l’entorn de la Plaça del Raspall, “per rememorar de forma permanent” el cantant. En aquest sentit es vol que els diners recaptats en el concert es destinin a aquesta escultura i als actes d’homenatge que es facin en memòria de l’artista, informa l’organització. D’altra banda, la comunitat gitana de Gràcia, amb el suport de l’organització del concert, han demanat a l’ajuntament de Barcelona la concessió a títol pòstum de la medalla d’or de la ciutat.

Després de l’èxit del concert homenatge a Moncho, la desena d’artistes participants (entre els quals Serrat, , Dyango, Carmona, Poveda, Lolita, Sabor de Gràcia o Pau Doné), l’organització i l’ajuntament de Barcelona voldrien també un “tribut permanent” de la ciutat de Barcelona.

Segons ha explicat l’organtizació del concert, la promotora Sunmusic, s’està treballant per poder consensuar amb els veïns i les institucions la col·locació d’una figura escultòrica a l’entorn de la Plaça del Raspall, del barri de Gràcia, per rememorar de forma permanent un cantant “que ha estat patrimoni cultural de la ciutat” i que ha deixat un llegat indiscutible per la música del nostre país i en la defensa de la diversitat.

Per tot això, els organitzadors consideren que és un merescut homenatge a un cantant universal que ha dut el nom de Gràcia i Barcelona a tot el món. En aquest sentit es vol que els diners recaptats en el concert es destinin a aquesta escultura i als actes d’homenatge que es facin en memòria de l’artista.

Paral·lelament, la comunitat gitana de Gràcia, amb el suport de l’organització del concert, han demanat a l’ajuntament de Barcelona la concessió a títol pòstum de la medalla d’or de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.