Arts escèniques

El circ local es fa notar

Aquest cap de setmana un grup d’artistes de circ gironins han programat un cicle d’activitats per reivindicar les arts circences gironines i denunciar les mancances que pateixen els col·lectius i artistes locals d’aquest sector. La iniciativa s’ha fet coincidir amb el Festival Internacional de Circ Elefant d’Or, amb la voluntat de fer visibles aquests dèficits i la manca de suport públic dels artistes de circ gironins en contrast amb les atencions i facilitats que rep el festival, segons indiquen en un comunicat.

Els actes començaran avui amb la 2a Trobada de Circaires de Girona, que tindrà lloc a partir de les 11 h al parc Central de Girona. Posteriorment, a les 20 h se celebrarà la 1a Gala de Circ al centre d’arts escèniques El Canal de Salt, en què actuaran Andreu Casadellà (trapezi), la Cia. Estampades (corda aèria, cable), la Cia. NonSinTri (monocicle i malabars), la Cia. Totalcirc (rola bola), (A)Gus (malabars), Ruth Cia. Ellas (suspensió capil·lar) UTA Circ (Trapezi, escala) i el grup musical Tzigans.

Finalment, demà, diumenge, a les 12 del migdia s’ha programat una taula rodona al centre cívic Ter de Girona sobre la situació del circ a les comarques gironines. Els objectius de la taula són fer balanç de la situació del circ a les comarques gironines i posar en comú les mancances i necessitats dels artistes en el present per poder projectar alternatives de futur, a més de compartir recursos i crear xarxa entre artistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El Truffaut dedica un nou cicle de la Fimoteca a Wim Wenders

Girona
Joan Safont
Periodista i escriptor

“Els polítics tenen pànic de semblar massa intel·lectuals”

Barcelona
festival

Un segon maig amb la força de la paraula

barcelona
la crònica

Tyets: gran victòria i nou disc per al 2025

GIRONA
saló

Comic Barcelona tanca portes amb més de 110.000 visitants

barcelona
Necrològica

Mor l’actor Bernard Hill, el capità del ‘Titanic’ i el rei Théoden de Rohan

barcelona
Xavier Aliaga
Novel·lista

“Necessito passar-ho bé quan escric, provar coses”

Barcelona
LA CRÒNICA

Rebobinar és de nostàlgics

SANT GREGORI
Música

Madonna fa ballar un milió i mig de persones a Copacabana

rio de janeiro