Art

Art i antiguitats de tres estrelles

FAMA, la Fira d’Art Modern i Antic de Barcelona, aposta a les Drassanes per l’art i l’objecte de nivell

Rusiñol, Fortuny, Miró, Calder, Valdés i Opisso són alguns noms de la fira que obrirà dimecres

El sector de l’art de nivell, que inclou les grans firmes de les avantguardes del segle XX i també el món de les antiguitats, ha viscut a Catalunya uns temps convulsius per desacords entre el sector i per la necessitat de trobar un encaix en un saló ajustat a les seves necessitats. Després que el sector passés per Fira de Barcelona, els responsables del saló FAMA (Fira d’Art Modern i Antic de Barcelona) diuen que han consolidat, després de cinc anys d’haver-se instal·lat a les Drassanes de Barcelona, un espai idoni i una proposta unitària del sector. Des de dimecres que ve, dia 6, fins al diumenge dia 10, estaran obertes les portes per veure una selecció d’obres amb noms com Rusiñol, Fortuny, Miró, Calder, Valdés i Opisso, entre altres. “El nostre gran objectiu no són només les firmes, sinó que siguin obres de qualitat”, va dir en la presentació dijous passat de la fira el seu president, Sergi Clavell. Al seu torn, Carles Xarrié, president del Gremi d’Antiquaris de Catalunya, entitat que organitza la fira, va insistir en les falsificacions, tema sempre punyent en el món de les antiguitats. “Tenim l’únic comitè d’experts de tot l’Estat en què no participen els mateixos expositors sinó estudiosos, directors, conservadors i restauradors”, va dir, i va subratllar que aquest control dona solvència als antiquaris: “Jo sempre dic que els professionals que participen a la fira són l’IVA de l’art perquè donen un valor afegit a la peça i seguretat al col·leccionista que es tracta d’una obra autèntica.” No va concretar el preu màxim que podria tenir la peça de més valor, “però podríem dir que n’hi pot haver des de 200 euros fins a 200.000 perquè una cosa és la qualitat i una altra el preu. Hi ha peces econòmiques de gran qualitat i això és el que busquem: qualitat”.

Aquest concepte pot quedar enrere si el valor de l’obra és històric, com és el cas del quadre d’una batalla naval al Bàltic el 1808, que si bé no és una obra mestra, sí que és l’única referència gràfica d’un incident que va tenir lloc al mar Bàltic protagonitzat per un soldat català de l’exèrcit espanyol.

També es posarà a la venda una Bíblia Noble de Luter del 1768 i un capitell de la dinastia nassarita del segle XII, la peça més antiga de la fira. També s’hi trobarà una mostra de joieria d’art-déco i de ceràmica de l’art nouveau.

La fira aplega 29 expositors d’arreu de l’Estat, amb milers de peces que aporten una àmplia i diversa representació de pintura, mobiliari, joieria, escultura, ceràmica i llibres que van des del segle XII fins a les primeres dècades del XX.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

còmic

El Manga Barcelona celebra 30 edicions amb un cartell de Naoki Urasawa

barcelona
ÒPERA

Ollé aixeca l’òpera de Xostakóvitx com a ‘thriller’ per empoderar la dona

BARCELONA
música

Ramoncín i Marky Ramone actuaran a La Mirona, que obrirà el curs amb el segon Mirorock

salt
Cultura

Mor als 43 anys el DJ i productor musical barceloní Víctor Palomo

música

Les festes de la Mercè homenatjaran Zeleste amb un gran concert

barcelona
cinema

‘Segundo premio’, d’Isaki Lacuesta i Pol Rodríguez, lluitarà pels Oscar

Barcelona

Juls publica ‘Papallones’, el primer single del seu àlbum de debut

GIRONA
TEATRE

La Sala Beckett s’abona a la comèdia àcida

BARCELONA
Música

Marc Lloret: “El sector musical català s’ha rejovenit a l’escenari i a les oficines”

VIC