Cinema

Cims projectats

La 23a edició del Cicle d’Audiovisuals de Muntanya i Aventura del GEiEG arrenca avui als Ocine Girona

Les proeses d’atletes vinculats als esports de muntanya i aventura sempre han tingut una gran rebuda entre un ampli sector del públic. Ja des d’aquelles projeccions de diapositives amb què el GEiEG va començar a fer fa anys –les mítiques filmines, com recordava el president de l’entitat, Francesc Cayuela– fins a les multitudinàries sessions que omplen avui dia els Ocine, tot allò que té a veure amb l’alpinisme viu un moment àlgid. Amb la intenció de rebre novament els prop de dos mil espectadors de l’any passat, el GEiEG torna a programar cinc projeccions dins el Cicle d’Audiovisuals de Muntanya i Aventura , que aquest any celebra la 23a edició. Aquestes tindran lloc cada dijous del mes de març i el primer d’abril, a les vuit del vespre.

El cicle comença avui amb la projecció inaugural de Sin nada para el camino de vuelta, un curtmetratge documental protagonitzat per Jordi Gamito en què el trail runner de Platja d’Aro afronta les curses i els reptes. Treball, treball i més treball és el seu lema. O el que és el mateix: aixecar-se, caure i tornar-se a aixecar, com es pot veure, perquè després d’assolir grans fites, com quedar tercer en l’Ultra Trail Mont Blanc o convertir-se en el primer corredor europeu que guanya l’Everest Trail Race; o sobreposar-se a una greu lesió recent i ara preparar-se per tornar a competir en les proves més exigents del món.

A continuació, el 14 de març es podrà veure Las 7 cumbres, un film sobre l’ascens de l’escaladora Rosa Fernández als set cims més alts del món. Per al 21 de març hi ha prevista la projecció de ¿Por qué hacemos esto?, de Carlos Llerandi, una gravació de ski i freeride per la Vall d’Aran i Margalef i d’alpinisme a Chamonix (França) i Courmayeur (Itàlia). Li prendrà el relleu el documental Chaining dream peaks, que es podrà veure el 28 de març i que narra l’aventura de trail, bicicleta i alpinisme de Genís Zapater per les muntanyes més emblemàtiques dels Alps.

El cicle es clourà el 4 d’abril amb la pel·lícula This mountain life, de Grant Baldwin, on la Martina i la seva mare, Tania, de 60 anys, s’embarquen en una aventura de 6 mesos i 2.300 km fins a Alaska a través de les muntanyes. La peça va rebre el premi BBVA a Torelló al millor film de muntanya i el premi FEEC a la millor fotografia l’any 2018.

El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Benestar Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha destacat que “la ciutat de Girona és referent en el món de l’esport masculí i femení entre altres raons perquè hi ha entitats com el GEiEG, que fomenten els valors de l’esport, que entenen la pràctica esportiva com una activitat cultural i que desperten l’interès pel sector entre la ciutadania”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona