Música

Crescuda lliure

Ramon Mirabet va confirmar dissabte a La Mirona, dins el Black Music Festival, que el seu nou disc, Begin Again, (que es publicarà aquest divendres, dia 22) és una aposta reeixida. Mirabet no només es manté fidel a la llibertat i a l’autenticitat que han marcat la seva trajectòria vital i musical, sinó que l’ha potenciada permetent que la seva creativitat desbordi la llera per on fins ara havia fet transitar la seva carrera.

L’eclecticisme i la voluntat de proveir de la sonoritat i dels matisos musicals que reclama cadascuna de les cançons –en funció de l’història que expliquen i l’essència que tenen–converteixen cada composició en un còdol amb forma i personalitat pròpia, entre les quals criden l’atenció Begin Again, Magic i The Feast ant the bones. El fet que el mateix Mirabet hagi assumit la producció d’aquest nou projecte i que hi hagi concentrat tota la seva atenció en els darrers mesos (des de l’octubre de 2018 va deixar de fer concerts per centrar-se en la feina als estudis), li han permès d’oferir un producte que aprofundeix l’aposta de l’storyteller, allunyat de les anades i vingudes d’estils musicals que tenen data de caducitat. Així, doncs, el que se’ns presenta com un tornar a començar va més enllà: és un exercici d’evolució, perquè es fa des d’un substrat enriquit per l’experiència i des d’un objectiu molt clar: posar l’èmfasi en el que s’explica, subordinant-hi el com es fa. El creixement i la maduració necessiten de la transformació fins a arribar al ple desenvolupament i Begin Again és un pas més en aquest camí pel músic de Sant Feliu de Llobregat, establert a Sitges. El públic de La Mirona va poder tastar aquest punt de maduració, de l’augment del cabal musical i de la fertilització per irrigació de nous territoris que proposa Mirabet. I ho fa sense oblidar-se d’arrossegar els vells sediments –“no es poden oblidar els orígens”, va reivindicar durant els bisos del concert – ni de la importància de la connexió (dissabte va ser gairebé materialment epidèrmica) amb el públic en els directes, que a Salt va materialitzar amb un íntim Wake Up interpretat acústicament entre els assistents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia