Música

Ben acompanyats

L’Espai Marfà convoca el seu programa d’acompanyament artístic, adaptat a les necessitats i objectius dels grups musicals residents

El programa té una dotació de 20.000 euros, per finançar les residències de tres formacions

L’Espai Marfà ha obert fins al 12 d’abril la convocatòria perquè grups musicals de qualsevol estil presentin els seus projectes per participar en la quarta edició del seu programa d’acompanyament artístic : un itinerari d’assessorament personalitzat, plantejat al llarg de tot un curs, del setembre al juny, perquè els grups participin en una espècie de residència, amb recursos tècnics i humans completament adaptats als seus objectius i necessitats. Aquest programa és “el projecte més ambiciós de l’Espai Marfà com a fàbrica de creació musical”, segons destaquen el coordinador d’aquest equipament municipal situat a Santa Eugènia, David Ibáñez, i el seu tècnic de música, Dani Ortiz. El programa té una dotació econòmica de 20.000 euros que es repartiran entre tres grups, però no com a subvencions econòmiques en metàl·lic, sinó com a partides que es traduiran en serveis i en contractació de professionals per donar suport al grup en aquells àmbits en què ho consensuïn prèviament els músics i els tècnics de l’Espai Marfà. Tots els tràmits per presentar projectes es poden fer a través d’internet. L’any passat s’hi van presentar una vintena de propostes.

En la primera d’edició del programa van ser seleccionats Clave de Sur, Les Anxovetes i Bigblack Rhino; en la segona edició, Howlin’ Dogs, Biflats i David Maurici, i en la tercera, Carmen 113, Xebi SF i President Xai. “El primer que fem és una diagnosi d’on es troba el grup i concretem, amb ell, les accions que portarem a terme durant la seva estada com a resident de l’Espai Marfà. En el cas de Carmen 113, van arribar amb un disc que acabaven de publicar i amb ells vam treballar sobretot aspectes relacionats amb la comunicació i la posada en escena, amb l’assessorament de l’actor i director Abel Coll. En canvi, amb Les Anxovetes, el grup ja estava consolidat en el circuit estiuenc de cantades d’havaneres, però volien fer una cosa diferent en paral·lel: un espectacle de creació que es pogués moure per teatres i auditoris durant tot l’any. Gràcies al programa, van poder treballar amb el productor musical Joan Díaz i el resultat va ser l’espectacle (D)ones”.

Aquest programa, que es presenta com “un accelerador per als grups que es volen professionalitzar –un concepte que, en aquest àmbit, no sempre és equivalent a guanyar-se la vida–”, encapçala el gran ventall d’accions que es desenvolupen a l’Espai Marfà, també aliat amb les Cases de la Música en altres iniciatives en la mateixa línia com ara les ajudes per gravar maquetes, que es convocaran a la tardor. L’Espai Marfà també suma un miler d’alumnes al llarg de l’any en les seves activitats de formació i divulgació musical, i té ocupats els seus bucs d’assaig durant unes 4.000 hores. A més, del 2 al 26 d’abril obrirà la convocatòria per als grups que vulguin actuar al Dia de la Música, el 21 de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TEATRE

El TNC furga en la comèdia dramàtica de família a ‘Amnèsia’

BARCELONA
Cinema

El Truffaut dedica un nou cicle de la Fimoteca a Wim Wenders

Girona
Joan Safont
Periodista i escriptor

“Els polítics tenen pànic de semblar massa intel·lectuals”

Barcelona
festival

Un segon maig amb la força de la paraula

barcelona
la crònica

Tyets: gran victòria i nou disc per al 2025

GIRONA
saló

Comic Barcelona tanca portes amb més de 110.000 visitants

barcelona
Necrològica

Mor l’actor Bernard Hill, el capità del ‘Titanic’ i el rei Théoden de Rohan

barcelona
Xavier Aliaga
Novel·lista

“Necessito passar-ho bé quan escric, provar coses”

Barcelona
LA CRÒNICA

Rebobinar és de nostàlgics

SANT GREGORI