Cinema

Cinema solidari

L’Albèniz Plaça acollirà els dies 5, 6 i 7 d’abril el primer festival Curts Contra el Càncer, amb el suport de l’ICO

El cineasta Marc Crehuet és el ‘padrí’ d’aquesta edició, en què presentarà un dels seus curts

Si es fan concerts i curses de caràcter benèfic, per què no un festival de cinema. El guionista i director gironí Toni O. Prats, després d’una vivència personal, va prendre aquesta iniciativa i, impulsat per la seva tenacitat i el seu entusiasme, va remoure les estructures que calen per tirar endavant la primera edició d’un festival solidari amb la lluita contra el càncer. Sota el títol Curts Contra el Càncer, els propers dies 5, 6 i 7 d’abril es faran al cinema Albèniz Plaça tres sessions d’una hora i mitja de durada cada una en què es projectaran fins a una vintena de curtmetratges (repartits en els tres dies), la majoria elaborats per alumnes de l’Escola Universitària ERAM i l’Escola de Cicles Formatius de Girona (Cifog), però també per professionals reconeguts com ara el guanyador dels Goya Rodrigo Sorogoyen (El reino) i Marc Crehuet (El rei borni, Benvinguts a la família, Pop ràpid).

Precisament, el realitzador català apadrinarà la primera sessió (22 h, les de dissabte i diumenge tindran lloc a les 18.30 h), en què presentarà el seu curt Político incorrecto, protagonitzat per Alain Hernández. Crehuet, en la presentació portada a terme ahir al Museu del Cinema, va declarar que se sentia honorat de col·laborar amb una iniciativa “tan fantàstica” com aquesta que té una doble vessant, la solidària i la de promoció de la creació artística d’un món com és l’audiovisual de tan difícil accés. Per la seva banda, el doctor Josep Sánchez de Toledo va destacar la tasca que es fa des de l’Institut Català d’Oncologia (ICO), la principal entitat col·laboradora d’aquesta mostra, que també té el suport de l’Ajuntament de Girona. La recaptació (4 euros l’entrada) es destinarà íntegrament a l’ICO.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia