Música

Crònica

El sol surt al vespre

Unes 8.000 persones van assistir ahir al concert d’Oques Grasses que va inaugurar Strenes

No va ser conseqüència del molt qüestionat canvi d’hora: ahir al vespre va sortir el sol a la Rambla de Girona, gràcies a Oques Grasses, que va protagonitzar el concert inaugural del Festival Strenes des del terrat de l’oficina de turisme: una petita tradició ja consolidada després de quatre edicions –abans ja van passar per aquest escenari singular Sopa de Cabra, Love of Lesbian i Txarango–, que atreu sempre un públic multitudinari de totes les edats en aquests primers dies de la primavera. Ahir, unes 8.000 persones es van concentrar entre el pont de Pedra, la plaça de Catalunya i els accessos a la Rambla.

El grup osonenc ha publicat recentment el seu quart disc, Fans del sol, i en l’escenografia de la seva nova gira hi ha una gran esfera solar que –oh, spoiler!– no es veu fins al final de les actuacions, quan s’il·lumina aquest sol artificial. Ahir, per raons tècniques evidents, en un petit escenari sobre un terrat i sense teló de fons, amb el grup envoltat de públic gairebé pels quatre costats, l’esfera va estar present durant tota l’actuació i es va anar il·luminant a mesura que s’anava enfosquint el cel. Ja ho havien mig anunciat en el divertit vídeo que anunciava les pistes d’aquest concert sorpresa: el sol estaria més a prop que mai de Girona. Tot un fenomen.

Ràdio Strenes es va encarregar d’amenitzar l’espera des de la megafonia, anunciant els concerts del festival, i pocs minuts després de les 6 de la tarda van pujar a l’escenari el director del festival, Xavier Pascual, i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. Pascual va recordar que l’any passat el concert inaugural al terrat, que havien d’oferir Els Catarres, es va suspendre per les recents detencions dels líders polítics independentistes. Pascual va remarcar que no havia estat una decisió política del festival. “Això no és política: estan retallant els nostres drets, la nostra llibertat i la nostra democràcia.” Madrenas va parlar de Girona com a capital de “la defensa dels drets humans i polítics” i de “la primavera musical de Catalunya”.

Oques Grasses va obrir el concert amb Serem ocells, el primer tema de Fans del sol, disc del qual van sonar deu de les seves dotze cançons. La festa va continuar, gairebé sense interrupcions, amb Bancals, Fill de Maria, Escopinya i Cançó de l’aire, moment que van aprofitar per parar una mica, agafar aire, saludar el públic i intentar que la gent fes una immensa onada, des dels balcons de la Rambla fins a l’entrada del pont de Pedra pel carrer Nou. “Continuem tocant, que ho fem millor”, va dir el cantant després de desistir de l’onada però visiblement meravellat pel panorama monumental i humà que observava des del terrat. I així van continuar amb Sta guai, Fullar sempre, John Brown, Cresta, Sexy, Amiga de ningú i, en la recta final, apostes segures com ara Més likes, In the night, Passos importants i Torno a ser jo, entre ritmes càlids i ballables, a l’ombra d’un gran sol, en una tarda ideal per estrenar la primavera a Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia