Llibres

La vida són els altres

Jordi Arbonès, Nif, ha escrit algunes de les seves pàgines més personals a Camí de ronda, un llibre a mig camí de la crònica autobiogràfica, el reportatge generacional i la carta d’amor, encara que hi predomini per damunt de tot, com diu el mateix autor, “l’ànsia narradora”, o la vida exposada amb les arts de la ficció. “Aposto per la narrativa i la bestiesa de col·locar lletres seguides a l’hora d’oferir el pes del fum que la vida s’ha endut del passat”, escriu ell mateix en la introducció del volum, editat per la Diputació de Girona dins la col·lecció Josep Pla.

Descrit com un “paisatge generacional” construït a base de “càpsules narratives” o breus capítols que es fan eco l’un a l’altre, Camí de ronda és una espècie de tapís on Jordi Arbonès ha estès fragments del seu trajecte biogràfic, des de Calella de Palafrugell fins a Girona, amb desviacions fenomenals cap a Sud-amèrica, Àsia o l’estimada ciutat de París, per acabar tornant sempre a l’Empordà. Entremig, com diu Arbonès, es teixeix un relat amb figures i fantasmes que serveixen per evocar escenes, amistats, decepcions i, sobretot, la presència d’Anna Mir, l’enyorada companya de l’escriptor. A pesar que, segons ell, “visitar el passat, de vegades, és avorrit”, el lector agrairà retrobar en aquestes pàgines molts de noms coneguts i instants brillants de la cultura gironina com el grup Elèctrica Baratària, Trastòbilis Teatre, Can Panxut o La junta de la Cloaka.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia