Arts escèniques

Amb vigor i rigor

La companyia de dansa amb arrels afroamericanes Ailey II torna avui al Centre Cultural Terrassa

L’equipament privat especialitzat en dansa aspira a arribar als 15.000 espectadors aquest 2019

El Centre Cultural de Terrassa convida a gaudir de l’energia de la dansa afroamericana, avui per segona ocasió amb la companyia Ailey II. Aquest cos de ball, que l’any passat ja va entusiasmar amb Breaking point, repeteix en sessió doble (ahir es va fer el primer passi i avui dissabte) aquesta coreografia i n’inclou dues mes: Where There Are Tongues i Road to one.

La 36a programació de dansa del Centre Cultural Terrassa és una de les perles de la programació privada arreu de Catalunya. La seva constància ha fet que els darrers anys vagin augmentant la seva assistència. Ara ja és habitual que els seus espectacles presentin dues sessions (per poder doblar el públic). Si el 2018 van batre rècord vorejant els 12.000 espectadors, aquest ja han superat les 9.000 localitats venudes i calculen que es podria assolir la xifra de 15.000 entrades venudes en el cartell del 2019, amb una nova fita ambiciosa.

El Centre Cultural Terrassa ha anat teixint complicitats amb moltes companyies de dansa clàssica i també de contemporània. Durant més de 40 anys, l’Ailey II ha fusionat l’esperit i l’energia del millor talent jove d’Amèrica amb la passió i la visió creativa dels coreògrafs emergents. Les seves coreografies enèrgiques exhibeixen quadres plens de riquesa compositiva on tot el cos de ball esdevé un sol conjunt que supura bellesa, potència i energia en estat pur. L’ Ailey és a dia d’avui una de les companyies de dansa més populars d’Amèrica.

Alvin Ailey va escollir la ballarina Sylvia Waters per dirigir la seva companyia jove i, com a directora artística durant 38 anys, va convertir l’Ailey II en una de les formacions més aclamades pel públic americà. El 2012, Waters es va jubilar i va designar el seu col·laborador Troy Powell nou director artístic. Amb Powell al capdavant, l’Ailey II continua emocionant, alhora que aporta una nova dimensió a la companyia.

El Centre Cultural Terrassa –i el Grup BBVA– manté el seu compromís per la divulgació de la dansa i l’equipament manté així el lideratge i l’excel·lència que l’ha convertit en un punt de referència de la dansa a Catalunya. El director del Centre Cultural, l’Adrià Fornés, aclaria ahir que mantenen l’interès per tenir una companyia resident al seu equipament. Ara són la seu del Ballet de Catalunya i celebren aquesta col·laboració perquè els permet desplegar un programa pedagògic amb els alumnes dels centres escolars propers.

Gràcies a la seva especialització han pogut enfocar tots els esforços a contractar les millors actuacions que tenen al seu abast. El Centre Cultural Terrassa no té l’obligació de la majoria dels teatres municipals de compaginar teatre amb dansa, música, circ i familiar. Ells poden centrar-se en la dansa i donar-li el temps per a cada passi. Darrerament s’estan convertint en ambaixadors de companyies que, més endavant, faran temporada a les sales de Barcelona, aventura Fornés, satisfet.

A la tardor, la temporada es reprendrà, de nou, amb Crea Dance Foundation de Maria Rovira (19 i 20 d’octubre), Patricia Guerrero (9 de novembre), Gala d’Estrelles de l’American Ballet (23 i 24 de novembre) i dos programes diferents del Ballet de Geòrgia (21 i 23 de desembre).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic