Música

Clàssics a (a)phònica

‘Canimas-Jacquet-Mas’ reunirà aquests tres cantautors, vint anys després de la seva gira conjunta, al Festival de la Veu de Banyoles

Del 27 al 30 de juny també hi actuaran la Fireluche i Pau Riba, Pau Vallvé i Marc Parrot

La setzena edició del Festival de la Veu de Banyoles (a)phònica , que tindrà lloc del 27 al 30 de juny, reunirà en una producció pròpia, vint anys després de la seva primera i última gira conjunta, Cruïlla de cantautors, les veus de Roger Mas, Eduard Canimas i Gerard Jacquet. El concert Canimas-Jacquet-Mas tindrà lloc el dissabte 29 de juny al claustre del monestir de Sant Esteve (17.30 h, 10 i 13 euros) i permetrà de veure plegats tres clàssics de la cançó d’autor, nascuts respectivament el 1955 (Jacquet), el 1965 (Canimas) i el 1975 (Mas). Aquest és un dels concerts més destacats que el festival ha avançat de la seva programació, que anunciarà íntegrament a finals de mes. El 30 de maig, El Petit de Cal Eril oferirà el concert de presentació del festival a l’Auditori de l’Ateneu (21 h, 12 i 15 euros).

Tornant als clàssics, l’Orchestra Fireluche i Pau Riba presentaran oficialment en el festival el seu nou disc en comú, Ataràxia, el diumenge 30 a l’Auditori de l’Ateneu (20.30 h, 10 i 13 euros). També Marc Parrot serà a (a)phònica, que ha coproduït el seu espectacle Refugi juntament amb el Mercat de la Música Viva de Vic i el Grec. Parrot instal·larà la iurta o tenda, que és el seu refugi en aquestes actuacions de petit format, al monestir de Sant Esteve, on actuarà el dissabte a les 12 h i a les 19 h i el diumenge a les 12 h (9 i 12 euros).

A la barca Tirona i, per tant, també amb capacitat reduïda, hi actuaran el cantant i instrumentista portuguès Jorge da Rocha, el dia 29, i Joana Serrat, el 30 (19.15 h, 10 i 13 euros). El dissabte 29, Pau Vallvé presentarà a l’Auditori de l’Ateneu (20.30 h, 10 i 13 euros) les cançons de l’explosiu i introspectiu Life vest under your seat.

El jove raper banyolí Daura Mangara actuarà el dijous 27 a l’Auditori de l’Ateneu (20.45 h, 6 i 9 euros) i també s’hi podrà veure el documental Negre de merda, protagonitzat per ell i i dirigit pel també banyolí Manel Serrat, premiat a l’In-edit.

Cor de Teatre Small, el planter de la companyia banyolina, presentarà l’espectacle No se n’ha parlat prou el divendres 28 a l’Auditori de l’Ateneu (20.30 h, 6 i 9 euros).

L’actor Eduard Farelo protagonitzarà el dia 29 al Teatre Municipal Una ilíada (22 h, 7 i 10 euros), un monòleg basat en el clàssic d’Homer i dirigit per Juan Carlos Martel. I pel primer cop a les comarques gironines es veurà al claustre del monestir de Sant Esteve l’espectacle Soy mujer que tú, d’ajo & min: l’aliança entre la micropoetessa Ajo i la compositora i actriu Judit Farrés. (a)phònica ja havia anunciat el concert de Salvador Sobral, el dia 28 al Club Natació Banyoles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia