Música

Valtònyc presenta el seu nou disc a Bèlgica coincidint amb l’aniversari del seu exili

El nou àlbum, ‘Piet Hein’, pren el nom d’un pirata holandès del segle XVI perseguit, amb el qual el raper troba alguns paral·lelismes

Reivindica que la seva acció ha servit per denunciar que a l’Estat “no es respectava la llibertat d’expressió”

El raper Valtònyc (Josep Miquel Arenas) ha presentat aquest dijous a Brussel·les el seu nou disc, Piet Hein, coincidint amb l’aniversari del seu exili a Bèlgica.

El nom del disc és una declaració d’intencions. Segons la informació al web oficial del nou àlbum, Piet Hein és un pirata holandès del segle XVI que “després d’haver estat tancat durant molt de temps pels espanyols, es venja i torna com un heroi al seu país”.

En paraules de Valtònyc, “Piet Hein era un pirata que va ser capturat per l’Estat espanyol, després va fugir i va fer la guerra contra la Nova Espanya”. El raper ha apuntat que veu una “retroalimentació” entre ells dos.

El cantant mallorquí, condemnat a 3 anys i mig de presó a Espanya per cançons escrites el 2012, ha explicat que no va marxar de casa per “sobreviure” sinó “amb un projecte polític”, que era denunciar “que a Espanya no es respectava la llibertat d’expressió”.

En aquest sentit, valora que durant l’any que ha estat a Bèlgica s’ha avançat “molt” en llibertat d’expressió. “Els altres rapers no han estat absolts però no s’han atrevit a posar-los a la presó i això vol dir que tenen por que des d’Europa diguin que hi ha rapers dins la presó”, assenyala.

Però el context judicial, amb la batalla als tribunals europeus, ja l’ha “cremat” i ara és a l’espera que es resolgui el seu cas. “Ja he fet tot el que havia de fer, ara toca fer música”, ha dit.

Al concert de presentació, on ha actuat Cesk Freixas primer, hi han assistit els consellers destituïts pel 155 Lluís Puig i Meritxell Serret, l’activista Adrià Carrasco i els advocats del Valtònyc, Paul i Simon Bekaert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia